UFC

(VIDEO) Pet minuta makljaže: Prisjetite se jednog od najboljih mečeva u povijesti Strikeforcea

Nick Diaz i Paul Daley

 Screenshot (youtube, Ufc)
Više od deset godina, prošlo je od sjajnog meča koji su 2011. godine odradili Paul Daley i Nick Diaz

Čak devet pobjeda u nizu, imao je Nick Diaz, prije nego li je u travnju 2011. godine, ukrstio rukavice s Paulom Daleyjem. Nick je uživao najbolje dane svoje karijere i tražio je treću uzastopnu obranu Strikeforceova pojasa u velter kategoriji.

Paul Daley s druge strane, imao je pedigre kickboksača te izuzetno opasnog udarača. Četiri pobjede u nizu imao je ‘‘Semtex‘‘ uoči meča protiv Diaza. Između ostalih, savladao je i Jorgea Masvidala. Nokautima u prvoj rundi savladao je posljednja dva protivnika, prije nego li je dobio priliku boriti se za Strikeforceov pojas.

Poznavajući stilove koje obojica boraca gaje, svi su očekivali vatromet od prve sekunde. Takvo nešto se i dogodilo. Nick Diaz od samog početka počeo je s ‘‘trash talkom‘‘ i svojim klasičnim zadirkivanjem, time pokazavši kako se uopće ne pribojava Daleyjeve moći. Ipak, Daley je jednim lijevim krošeom uzdrmao Diaza i krenuo je u silni nalet. Međutim, Britanac je tada shvatio koliko je Diaz zapravo čvrst.

Nastavak runde ponudio je nebrojene otvorene razmjene, a svaki od boraca, više puta bio je uzdrman. U nekim trenucima djelovalo je kao da će Daley pobijediti te da ga sekunde dijele od toga, no Diaz bi se uvijek izvukao. Tri sekunde prije kraja runde, Diaz je završio Daleyja tehničkim nokautom.

Meč Diaza i Daleyja ima kultni status među MMA fanovima, a radi se o jednoj od najboljih rundi u povijesti sporta. Prava je šteta što Daley nije izdržao do druge runde, jer nema sumnje kako bi se paljba nastavila i nakon prvih pet minuta.

Što se sve odvijalo u ovom sjajnom meču, pogledajte u snimci koja se nalazi pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 13:57