UFC

(VIDEO) Petr Yan neće imati lak zadatak: Aljamain Sterling u brutalnoj je formi i izgleda bolje nego ikad

Aljamain Sterling

 Instagram (aljamain Sterling)
Prvak UFC-ove bantam kategorije djeluje nevjerojatno spremno uoči prve obrane pojasa

Često se u prvi plan gura priča kako je Petr Yan napokon dočekao tjedan u kojem će se ponovno obračunati s Aljamainom Sterlingom. Više od godinu dana, Yan čeka revanš i šansu da pojas UFC-ove bantam kategorije vrati u svoje vlasništvo.

Međutim, treba reći kako i Aljamain Sterling dugo čeka na ovaj meč. Aktualni prvak bantam kategorije dugo se mučio s ozljedom vrata, a kroz cijelu godinu prolazio je kroz optužbe da nije ''pravi prvak'' te da je odglumio ozljedu nakon Yanova ilegalnog koljena u prvom meču.

Sterlinga se počelo gledati samo kroz prizmu posljednjeg meča s Yanom te se zaboravilo o koliko se zapravo dobrom borcu radi. Aljo je uoči meča za titulu bio u nizu od pet uzastopnih pobjeda. Borce poput Jimmieja Rivere i Pedra Munhoza pobjeđivao je jednoglasnim odlukama, a sjajnog borca kao što je Cory Sandhagen, završio je za nešto manje od minutu i pol.

Možda Sterling jeste na pomalo kontroverzan način došao do titule, ali nitko ne može osporiti da se radi o ponajboljem borcu svijetu, barem kad je bantam kategorija u pitanju. Nema sumnje kako je Sterling silno motiviran dokazati svijetu kako pripada samom vrhu, a njegov fizički izgled odaje dojam da je u brutalnoj formi.

Sterling je putem Instagrama podijelio nekoliko novijih fotografija i uistinu se radi o impresivnoj formi. Treba napomenuti kako je Sterling uvijek kroz svoju karijeru oduševljavao dobrom formom, ali sada izgleda izrezanije nego ikada. Naravno, glavni prikaz forme dobit ćemo tijekom meča protiv Yana. Ruski izazivač voli nametnuti brutalan tempo i Sterlingova kondicija bit će na velikoj kušnji.

Što se Sterlingovih društvenih mreža tiče, Aljo je podijelio još jednu zanimljivu objavu. Naime, 32-godišnji ''Funk Master'' podbada Yan zbog kršenja pravila u prvom meču te je priložio video u kojem objašnjava spornu situaciju, a pritom drži knjigu koju je nazvao ''MMA pravila za glupane''. U opisu videa napisao je kako se radi o best-selleru koji je sada dostupan za dostavu čak i u Rusiju te na Tajland, jer to su države u kojima Petr Yan najčešće obitava.

Čini se kako je Sterling jako dobro raspoložen uoči možda i najvažnijeg meča u svojoj karijeri. Hoće li mu to pomoći protiv Petra Yana, saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima.

Linker
24. travanj 2024 07:15