UFC

(VIDEO) Pogledajte kako se Smith oporavio od poraza protiv Jonesa i poslao 'Maulera' u mirovinu

Gustafsson vs. Smith
 screenshot/YouTube
Anthony Smith glavna je zvijezda iduće UFC priredbe, koja je na rasporedu za samo dva dana. Prije nego uđe u borlište protiv Glovera Teixeire, pogledajte kako je odradio svoj posljednji nastup, u kojem je pred njegovim navijačima savladao Alexandera Gustafssona.

Bila je to borba u tom trenutku dva posljednja izazivača Jona Jonesa, a održana je 1. lipnja prošle godine u Stockholmu. Gustafsson se nakon slabog nastupa u dugo očekivanom revanšu htio iskupiti pred svojim navijačima, no na kraju je doživio svoj drugi poraz u rodnom gradu, nakon što ga je već ranije tamo savladao Anthony Johnson. Smith, koji je manje od tri mjeseca ranije odradio pet rundi protiv prvaka, došao je kao autsajder, no izuzetno motiviran što se prije vratiti pobjedama, a to je i uspio.

Već od starta vidjelo se kako se "Lionheart" jako dobro pripremio za sve kvalitete Gustafssona. Prve dvije runde najviše je borbe viđeno na distanci, gdje su obojica pogađali dobre udarce, u prvom planu low kickove. Smith je u drugoj rundi pogodio nekoliko ozbiljnih udaraca te se činilo kako je došao u prednost. Ipak, Gustafsson je u trećoj rundi napokon prezentirao svoje kvalitete. Posebno u drugoj polovici runde bio je dominantan te je čak došao blizu toga da na podu završi borbu.

Ipak, u četvrtoj rundi ponovno se probudio Smith, koji je napokon još nekoliko kvalitetnih razmjena udaraca odveo borbu na pod i tamo udarcima završio Gustafssona koji se više nije kvalitetno branio. Takav poraz naveo je Gustafssona na odlazak u borilačku mirovinu. U posljednje vrijeme počeo je spominjali eventualni povratak, no to još uvijek nije potvrdio. Smith će, s druge strane, u noći sa srijede na četvrtak pokušati doći do nove pobjede kojom bi se približio poziciju s koje se ponovno može nadati mjestu izazivača.

Linker
19. travanj 2024 13:05