UFC

(VIDEO) Prisjetimo se kako je nova zvijezda iz UFC-a ispratila najpoznatiju borkinju svijeta

Ribas vs. VanZant
 screenshot/YouTube
Među onima koji su 2020. godinu jako dobru iskoristli za vlastitu promociju je i Amanda Ribas

Simpatična 27-godišnja Amanda Ribas (10-1, 4-0 UFC) ove je godine postala prepoznatljivo ime na ženskim rosterima UFC-a. Zahvaljujući dvije pobjede, koje je nadovezala na dvije ostvarene godinu ranije, Brazilka je dogurala do Top 10 pozicije na ljestvici slamka kategorije, ali je isto tako došla i do velikog broja novih fanova. Za to, osim vještinama borbe, može zahvaliti i svom osebujnom karakterom. Sve to prepoznao je i Dana White, izjavivši kako ona posjeduje "full package" za postati novom superzvijezdom.

A kako doći do brzog porasta popularnost nego pobjedom nad nekim tko tu popularnost već ima? Posebno ako je to Paige VanZant, borkinja koja jednostavno ruši rekorde na društvenim mrežama, ako gledamo u okviru aktivnih natjecateljica u borilačkom sportu. Njih dvije susrele su se u srpnju na Fight Islandu, što je ujedno bila posljednja borba za VanZant na UFC ugovoru. Nadala se pobjedi koja bi joj donijela bolju poziciju u pregovorima za idući, no to se nije dogodilo.

Ribas je u svojoj do sada najvažnijoj borbi bila uvjerljiva, upisavši pobjedu jednim od najljepših poteza ove godine. UFC nam je putem svog YouTube kanala dao priliku da se tog poteza prisjetimo.

Idući borbu za Ribas, koja ima pobjedu nad još jednom popularnom borkinjom, MacKenzie Dern, nećemo morati dugo čekati, budući da se nalazi na programu UFC 257 priredbe, koja se održava 23. siječnja. Tim se putem Amanda vraća na mjesto sreće, odnosno na Fight Island, a borit će se protiv sunarodnjakinje Marine Rodriguez. VanZant je napustivši UFC postala članicom BKFC-a, a debi bi prema svemu sudeći trebala upisati u veljači.

Linker
10. travanj 2024 21:32