UFC

(VIDEO) Spektakularan povratak kući: Južnoafrikanci u zračnoj luci dočekali Du Plessisa kao heroja

Dricus Du Plessis

 Screenshot/Instagram
‘Osjećaj je nevjerojatan. Hvala svim ovim ljudima‘, rekao je novi prvak UFC-ove srednje divizije

Dricus Du Plessis postavio je Južnoafričku Republiku na svjetsku MMA kartu - u velikom stilu. Prošlog je vikenda, na UFC 297 priredbi, nakon pet rundi rata podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio Seana Stricklanda i okrunio se naslovom prvaka srednje kategorije. Postao je tako prvi južnoafrički UFC prvak, a pothvat je to kojeg su adekvatno obilježili i Du Plessisovi sunarodnjaci nakon njegova slijetanja u zemlju u kojoj je rođen.

Du Plessisu je, naime, organiziran doček u zračnoj luci OR Tambo u Kempton Parku, a na kojem se okupila gomila ljudi s ciljem da pozdravi novog UFC-ovog "middleweight" prvaka. Čim se 30-godišnji borac pojavio među okupljenim obožavateljima, masa je pala u delirij, razdragano skandirala njegovo ime i pokušavala ostvariti bilo kakav kontakt s njim.

"Osjećaj je nevjerojatan. Hvala svim ovim ljudima, ovaj osjećaj ne bi bio tako poseban bez njih. Zbog ovoga se sve isplatilo", rekao je Du Plesiss novinaru eNCA-a pa nastavio svoj pobjednički hod s visoko podignutim pojasom UFC-ovog prvaka. Djelić atmosfere s Du Plessisova dočeka iz zračne luke možete pogledati u videozapisima koji slijede.

Linker
05. svibanj 2024 20:48