UFC

Dricus Du Plessis želi borbu protiv Israela Adesanye: ‘Želim se boriti na UFC 300, a njega bih sačuvao za Afriku‘

Dricus Du Plessis 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Kad god i gdje god se ova borba dogodila, sigurna je stvar da će biti vrlo popraćena jer su borci u prošlosti itekako imali zanimljive susrete

Od nedavno je Dricus Du Plessis novi UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji, a do titule je došao svladavši Seana Stricklanda podijeljenom sudačkom odlukom. Iako se radilo o bliskoj borbi, Dana je rekao kako nije opcija da Strickland dobije instant revanš protiv Dricusa, te da će ovaj svoj pojas braniti protiv nekog drugog.

Taj netko drugi bi vrlo lako mogao biti Israel Adesanya, pogotovo s obzirom na priču koju imaju iz prošlosti. Dricus je jučer rekao kako bi htio Adesanyu na UFC 300 priredbi u četvrtom mjesecu, no još bi bolje bilo tu borbu sačuvati za UFC-ovu priredbu u Africi:

‘‘Ništa još nije sigurno, ali to je nešto što mi želimo učiniti. UFC 300 je velika mogućnost ukoliko mi tijelo to dopusti. Ipak je primilo nešto štete i nekoliko malih ozljeda u ovom meču. Nisam još 100 posto siguran koliko su teške, moram kod liječnika da napravimo testove na potres mozga i ostale stvari. Ukoliko ništa nije ozbiljno ugroženo, UFC 300 je velika, velika mogućnost‘‘, rekao je Dricus za eNCA.

‘‘Iskreno, ako će se UFC Afrika dogoditi, Adesanya je savršen meč za to. Pogledajte malo i vidjet ćete da je nemoguće naći savršeniju borbu za mene tamo na domaćem tlu, a i on je rekao kako želi da se to tamo dogodi‘‘, dodao je.

Kad god i gdje god se ova borba dogodila, sigurna je stvar da će biti vrlo popraćena jer su borci u prošlosti itekako imali zanimljive susrete. Hoće li to biti na UFC 300 ili na nekoj dugoj priredbi, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
04. svibanj 2024 01:02