UFC

(VIDEO) Spektakularno otvaranje UFC-ove Fight Night priredbe: Pogledajte brutalan nokaut nakon 14 sekundi

Bryan Battle i Gabriel Green

 Screenshot/Twitter
Bryan Battle ekspresno je "ugasio" Gabriela Greena i upisao svoju devetu pobjedu u karijeri

Stara poslovica kaže da se prema jutru dan poznaje, a ako se prema uvodnim borbama "undercarda" može prognozirati čitava UFC on ABC 4 priredba - u Charlotteu nas večeras čeka pravi spektakl.

Nagovijestila je to već druga borba preliminarnog dijela "eventa" između dvojice američkih velteraša, Bryana Battlea i Gabriela Greena. "Gifted" je na samom otvaranju meča, odmah nakon početnog pozdrava, nasrnuo na Battlea, inače domaćeg predstavnika rođenog upravo u Charlotteu, pritisnuo ga uz žicu i ušao s njim u divlju i otvorenu razmjenu udaraca. Battle se branio od kanonade koju je 30-godišnjak ispaljivao prema njemu i pokušavao defenzivno boksati, da bi, nakon svega 14 sekundi borbe, bacio siloviti desni kroše koji je odsjeo na Greenovu bradu i "ugasio" ga na mjestu. Battleov nokaut pogledajte OVDJE.

Bila je to Battleova deveta pobjeda u karijeri, četvrta pod okriljem UFC-a, dok će u Greenovom borilačkom životopisu od večeras stajati četiri poraza, dva u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

U prvoj preliminarnoj borbi gledali smo ženski okršaj u bantamu, a Brazilka Tainara Lisboa pobijedila je, u svom UFC debiju, Australku Jessicu Rose Clark gušenjem ("rear naked choke") početkom treće runde.

Treće su po redu u oktogon Spectrum Centra ušle Koreanka Ji Yeon Kim i Njemica Mandy Böhm, a pobjedu je, u pomalo bizarnoj borbi, nakon podijeljene sudačke odluke, odnijela njemačka borkinja. Navedeni meč u ženskoj muha kategoriji obilježila je konfuzija oko ilegalnih poteza Kim. Korejska borkinja, naime, po završetku druge runde, nakon zvuka gonga, s poda je nogom udarila Böhm u trbuh, zbog čega ju je sudac kaznio oduzimanjem boda. U trećoj rundi Kim ponovni povlači ilegalan potez i udara Böhm koljenom u glavu, u trenucima dok je Njemica bila sagnuta i ruku držala spuštenom na tlo. Nakon duge rasprave suca i liječnika, utvrđeno je da Böhm ne može nastaviti i sudac je prekinuo borbu. Većina gledatelja u tim je trenucima pretpostavljala da će uslijediti diskvalifikacija korejske borkinje ili u najmanju ruku "no contest", međutim, ispostavilo se da je sudac udarac koljenom ocijenio nenamjernim i da je Kim uzeo poen nakon prekida borbe. U oktogonu i dvorani zavladala je prava konfuzija, koja je trajala poprilično dugo, a suci su na konci vratili bodovne kartice i Bruce Buffer je, podijeljenom tehničkom odlukom, pobjednicom proglasio Böhm, koja je samo u jednoj rundi pobijedila na dva sudačka zapisnika, ali to joj, uz dva oduzeta boda Kim, bilo dovoljno za slavlje.

Nakon tri runde "rata", iskusni Brazilac Douglas Silva de Andrade jednoglasnom je sudačkom odlukom pobijedio Amerikanca Codyja Stamana, a na isti način završio je i jedini teškaški preliminarni okršaj, u kojem je Amerikanac Karl Williams svladao sunarodnjaka Chasea Shermana

Linker
02. svibanj 2024 03:36