UFC

(VIDEO) Sprema se spektakl u Bostonu: Pogledajte UFC-ov ‘trailer‘ za nadolazeći UFC 292 event

Sean O‘Malley

 Screenshot (youtube, Ufc)
Aljamain Sterling i Sean O‘Malley predvodit će priredbu u Bostonu

Nakon dva odlična ‘‘PPV‘‘ eventa koja nam je UFC pružio tijekom sedmog mjeseca, ipak ćemo morati pričekati neko vrijeme na novi veliki UFC-ov event. Tek 19. kolovoza (osmi mjesec) gledat ćemo UFC 292 priredbu, a program će predvoditi Aljamain Sterling i Sean O‘Malley.

Ulog u toj borbi bit će Sterlingova titula prvaka u bantam kategoriji, a najveća zvijezda UFC-ove bantam kategorije pokušat će ga detronizirati. Podosta je onih koji smatraju da je UFC pogurao O‘Malleyja do statusa izazivača i da Sean zapravo nije zaslužio pobjedu u prošlogodišnjem meču protiv Petra Yana. Porazi li Sterlinga, O‘Malley će ušutkati kritičare i vjerojatno nitko više neće pričati da nije zaslužio priliku.

Još od dolaska u UFC 2017. godine, O‘Malley je stvarao podjelu fanova. Neki ga vjerno prate od samih početaka, ali svojom osobnošću priskrbio si je i mnoštvo ‘‘hejtera‘‘. UFC je ipak prepoznao njegov potencijal za postati velikom zvijezdom i pažljivo su ga gradili.

Nešto više od šest godina nakon dolaska u UFC putem Dana White‘s Contender Seriesa, Sean O‘Malley iza sebe ima osam pobjeda, jedan poraz i jedan ‘‘no contest‘‘ unutar UFC-ovog kaveza. Nema sumnje da bi ga čelni ljudi UFC-a rado vidjeli na tronu bantam kategorije, jer titula prvaka samo bi povećala popularnost O‘Malleyja.

Neće O‘Malleyju biti nimalo lako. Aljamain Sterling u nizu je od devet uzastopnih pobjeda, a titulu prvaka drži od trećeg mjeseca 2021. godine. Pojas je triput uspješno branio, a dojam je da Sterling iz meča u meč izgleda sve bolje i dominantnije. Sterling bi stilski također trebao biti jako nezgodan protivnik za Seana.

O‘Malley je borac koji preferira borbu na nogama, dok su mu hrvanje i parter slabija strana. Aljamain Sterling najopasniji je upravo u parteru i bit će zanimljivo vidjeti kako će se O‘Malley nositi s prvakom u tom segmentu.

Osim titule u bantam kategoriji, još jedan meč za pojas ugovoren je za UFC 292 event. Zhang Weili branit će titulu u slamka kategoriji, a Brazilka Amanda Lemos njena je izazivačica.

Weili je u dva navrata tijekom karijere osvajala titulu prvakinje, a drugi put ju je osvojila u 11. mjesecu prošle godine. Lakoćom je Kineskinja porazila Carlu Esparzu, a bit će zanimljivo vidjeti može li ju Lemos ugroziti.

36-godišnja Brazilka upisala je sedam pobjeda i dva poraza unutar UFC-a, a meč za titulu izborila je nakon dvije uzastopne pobjede. Prekidima je porazila Michelle Waterson i Marinu Rodriguez, ali u meč protiv Zhang ipak će ući kao autsajder.

Borci poput Iana Garryja (vs. Geoff Neal), Marlona Vere (vs. Pedro Munhoz) i Codyja Garbrandta također će biti dijelom spektakla u Bostonu, a čeka nas i povratak Chrisa Weidmana.

Ususret eventu koji nas čeka za nešto manje od tri tjedna, UFC je objavio službeni ‘‘trailer‘‘ za UFC 292 event. Video se nalazi ispod ovog teksta, a nakon što pogledate ‘‘trailer‘‘, preostaje nam biti strpljiv i čekati ovaj fantastičan event.

Linker
10. svibanj 2024 01:10