UFC

(VIDEO) Tko je ustvari Jordan Wright? Upoznajte finišera koji noćas čeka Duška Todorovića

Jordan Wright 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
U UFC-u je u istoj situaciji kao i Duško, a i profesionalni omjer im je gotovo isti

Srpskog borca srednje kategorije Duška Todorovića večeras čeka novi izazov u najjačoj organizaciji. Pred njim će biti Jordan Wright, ‘‘The Beverly Hills Ninja‘‘ koji u svojoj profesionalnoj karijeri ima 12 pobjeda i tri poraza.

Wright ima dosta sličnu priču kao i Duško. Naime, u UFC je pokušao doći preko DWCS-a, no za razliku od Duška, to mu nije uspjelo. Bilo je to 2018. godine kada se borio protiv Anthonyja Hernandeza, a borba se vodi kao ‘‘no contest‘‘. Hernandez je tada teško nokautirao Wrighta nakon samo 40 sekundi borbe, no kasnije je pao na doping testu zbog marihuane te Wrightu poraz na ‘‘Sherdogu‘‘ nije upisan.

U UFC ipak uspijeva doći nakon dvije godine i uspješno je debitirao protiv Isaaca Villanueve, no samo meč kasnije ga je nokautirao Joaquin Buckley. Kasnije je Wright ostvario još jednu pobjedu i to protiv Jamiea Pricketta, a onda je u naredne dvije borbe završen, jednom nokautom i jednom ‘‘submissionom‘‘.

Wright u UFC-u, kao i Duško, ima dvije pobjede i tri poraza, Wright ima samo ukupno jednu pobjedu više od Duška. Inače Wright trenira u poznatoj Jackson Wink dvorani, a od 12 mečeva niti jednom borbu nije odveo do sudačke odluke. Ima sedam nokauta i pet ‘‘submissiona‘‘, a Duško je u sličnoj situaciji. Jedina borba koja je otišla do sudačke odluke je bila ona protiv Teddyja Asha na DWCS-u, kada je i izborio UFC ugovor.

Kako je Duško sam rekao, ova dva finišera će teško odluku prepustiti sucima, a nama ne preostaje ništa drugo nego najaviti večerašnju priredbu koja počinje već od 22:00 prema našem vremenu.

Linker
26. travanj 2024 02:55