UFC

(VIDEO) Trenutak kada je okrunjen Anderson Silva: Prisjetite se kako je ‘Spider‘ došao do UFC pojasa

Rich Franklin vs. Anderson Silva

 Screenshot (youtube, Ufc)
Fascinantna je lakoća kojom je Anderson Silva svrgnuo Richa Franklina s trona srednje kategorije

Kad god se radi spisak najvećih MMA boraca u povijesti, Anderson Silva mora se naći barem na užem spisku u takvim izborima. Brazilac je izgradio nevjerojatnu ostavštinu u UFC-u i neke rekorde još uvijek drži.

Nitko osim Andersona Silve nije upisao 16 uzastopnih pobjeda pod okriljem UFC-a, niti je itko više puta od njeg osvojio bonus za najbolji nokaut večeri (7). Deset puta Silva je branio titulu prvaka u srednjoj kategoriji, najviše puta je slavio prekidom u UFC-ovim mečevima za titulu (9 puta), a vlasnik je i brojnih rekorda kad je samo srednja kategorija u pitanju.

Već od samog dolaska u UFC 2006. godine, Anderson Silva pokazao je da puca na sami tron. Chris Leben izdržao je samo 49 sekundi sa Silvom u debiju ‘‘Spidera‘‘ pod okriljem UFC-a, a Silva se pet i pol mjeseci kasnije borio za titulu prvaka u srednjoj kategoriji.

Rich Franklin tada je bio prvak UFC-ove srednje kategorije, dvaput je branio pojas, a uživao je niz od osam uzastopnih pobjeda. Ipak, kad je stupio u kavez s Andersonom Silvom, djelovao je kao poluprofesionalni MMA borac naspram legendarnog Brazilca.

Silva se doslovno poigrao s tadašnjim prvakom UFC-ove srednje kategorije. ‘‘Spider‘‘ je Franklinu najviše problema napravio u klinču. Američki borac nije se znao izvući iz Silvinog klinča i primio je pregršt udaraca koljenom u tijelo. Nemilosrdno je Silva lomio Franklina koji je govorom tijela odavao da neće dugo izdržati nakon što je primio dvoznamenkast broj udaraca koljenom u tijelo.

Nakon nešto manje od tri minute borbe, Silva je uspio pogoditi koljenom i u glavu Richa Franklina, a Franklin je završio na tlu. Sudac, ali i Silva poštedili su ga nepotrebne dodatne štete i ‘‘Spider‘‘ je preuzeo tron UFC-ove srednje kategorije.

Bio je to zbilja impresivan nastup u kojem je Silva nevjerojatnom lakoćom izdominirao jednog prvaka, a UFC nas je odlučio podsjetiti na tu borbu koja se dogodila u 10. mjesecu 2006. godine.

Video je ispod teksta, a definitivno vrijedi pogledati koliko dobar je nekoć bio Anderson Silva.

Linker
20. travanj 2024 10:54