UFC

(VIDEO) Udarci koji su rušili i najčvršće: Pogledajte najbolje nokaute Roberta Whittakera

Whittaker vs. Jacare
 screenshot
Priča Roberta Whittakera predstavlja najbolji primjer napretka jednog borca od malih borbi do samog vrha bez preskakanja stepenica. Zapravo, predstavlja ono što bi trebao biti prirodni put jednog prvaka. A ovaj je bio prožet sjajnim nokautima. Pogledajte kompilaciju najboljih među njima.

UFC priča 28-godišnjeg prvaka srednje kategorije započela je krajem 2012. godine, kad je sudjelovao u The Ultimate Fighter Smashes sezoni, gdje je na kraju dominantno osvojio naslov pobjednika. Već u svom prvom meču pokazao je koliko jako zna udariti, kad je nokautirao Lukea Newmana, a taj nokaut možete vidjeti u videu ispod teksta. Mnogi su već tada prepoznali potencijal i takvi su itekako bili u pravu.

Ipak, nakon dvije UFC pobjede među kojima je nokaut protiv Coltona Smitha (također u videu), uslijedila su dva poraza. Vratio se nakon njih Whittaker pobjedom, no još važnija bila je odluka koju je tada donio. Odlučio je prijeći iz veltera u srednju kategoriju. U tom trenutku rijetko tko je mogao vjerovati da je to pravi izbor, no Whittaker je sam rekao da je dovoljno snažan za tu kategoriju, ali da mu je najvažnije doći u kategoriju gdje će biti najbrži. I jako dobro je odabrao.

Od tog trenutka od je u nizu od devet pobjeda, tijekom kojeg je savladao neke velika UFC imena, a danas je vlasnik titule prvaka. Nju će sutra braniti u borbi protiv Israela Adesanye. Tijekom tog niza istaknuli su se nokauti protiv Clinta Hestera, Dereka Brunsona i Jacarea Souze koje također možete pogledati u video podijeljenom ispod teksta. Dakle, nemojte čekati!

Linker
26. travanj 2024 12:40