UFC

(VIDEO) UFC 290 ‘Countdown‘: Čak četiri meča uvrštena su u odličnu UFC-ovu najavu uoči velikog eventa

UFC 290 - Countdown

 Screenshot (youtube, Ufc)
Najbolji način za ulazak u ‘‘fight week‘‘ uvijek je UFC-ov ‘‘Countdown‘‘

Pomalo u sjeni zanimljivog sinoćnjeg eventa, UFC je putem svog YouTube kanala objavio ‘‘Countdown‘‘ (‘Odbrojavanje‘) video ususret spektakularnom eventu koji nas čeka sljedećeg vikenda. UFC 290 event na rasporedu je 8. srpnja (sedmi mjesec), a radi se o priredbi koju će predvoditi Alexander Volkanovski i Yair Rodriguez.

Nakon neuspješnog izleta u laku kategoriju i poraza od Islama Makhacheva, Volkanovski se vraća dužnostima u svojoj perolakoj kategoriji. Petu obranu titule tražit će u meču protiv Meksikanca Yaira Rodrigueza koji je ujedno i privremeni prvak perolake kategorije.

Rodriguez je do statusa privremenog prvaka došao u drugom mjesecu ove godine, na istom eventu na kojem je Makhachev porazio Volkanovskog. UFC je sjajno iskoristio priliku da pronađu novog izazivača dok je Volkanovski u pohodu na pojas u lakoj kategoriji.

Yair Rodriguez predstavljati će jako težak izazov za Volkanovskog. Naravno, Volkanovski je favorit uoči ovog meča, ali Rodriguez je protivnik za kojeg se jako teško pripremiti. Meksikanac je strašno brz i kreativan, a protivnike nerijetko ugrožava nekonvencionalnim udarcima koje je teško očekivati. Pokazao je Yair u meču protiv Josha Emmetta kako je izoštrio i svoja oružja u parteru, a Emmetta je završio ‘‘trokut gušenjem‘‘. Volkanovski mora maksimalno spreman i fokusiran ući u ovaj meč, ali prvak u svaki meč ulazi na takav način.

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas još jedan obračun za titulu, ali u muha kategoriji. Brandon Moreno branit će pojas koji je početkom godine vratio u svoje vlasništvo. Moreno je u prvom mjesecu ove godine porazio Deivesona Figueireda, a bio je to njihov četvrti međusobni obračun. Sada ga čeka još jedan stari znanac.

Alexandre Pantoja bit će njegov izazivač, a Pantoja je dvaput u karijeri porazio Morena. Jednom ga je porazio u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ i taj meč ne vodi se kao službeni profesionalni meč. Drugu pobjedu nad Morenom upisao je sredinom 2019. godine, a tada je deklasirao Morena i do pobjede je došao jednoglasnom odlukom sudaca. Moreno je strašno napredovao u periodu nakon tog poraza i Pantoji neće biti lako ponoviti uspjehe koje je nekoć imao u mečevima protiv Morena.

Ostatak ‘‘fight carda‘‘ također izgleda spektakularno, a dovoljno vam govori činjenica da je UFC podijelio svoj ‘‘Countdown‘‘ na četiri meča. Osim dvije glavne borbe, prostor unutar ‘‘Countdowna‘‘ dobili su Robert Whittaker i Dricus Du Plessis, kao i Bo Nickal te njegov protivnik Tresean Gore.

Borci poput Jalina Turnera, Dana Hookera, Robbieja Lawlera, Jimmyja Crutea itd. također će biti dio ovog eventa, a samo tjedan dana dijeli nas od spektakla u Las Vegasu.

UFC ‘‘Countdown‘‘ uvijek je najbolji način za ući u ‘‘fight week‘‘ uoči velikog eventa, a kompletnu epizodu ‘‘Countdowna‘‘ možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
05. svibanj 2024 17:35