UFC

(VIDEO) UFC borac poludio na sparing partnera, sukob eskalirao

Orlando Sanchez i Sean Strickland
 Screenshot (facebook, Big Boy/strength Cartel)
UFC borac Sean Strickland sukobio se s BJJ majstorom Orlandom Sanchezom zbog ‘‘prljave‘‘ tehnike

Sean Strickland trenutno je 11. borac UFC-ove srednje kategorije i s četiri pobjede u nizu (tri unutar srednje kategorije) uživa najbolje dane svoje karijere. Američki borac sve do 2018. godine borio se u velter kategoriji, no krajem te godine nastradao je u teškoj prometnoj nesreći, a borbama se vratio tek u desetom mjesecu 2020. godine. Povratničku borbu odradio je protiv Jacka Marshmana u srednjoj kategoriji te sjajnom izvedbom upisao pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. Ostao je poprilično aktivan nakon toga te je zatim nokautirao Brendana Allena, a u posljednjem nastupu pobijedio je Poljaka Krzysztofa Jotka na bodove. Posljednjeg dana u sedmom mjesecu ove godine trebao bi predvoditi ''UFC Fight Night 191'' priredbu protiv Urijaha Halla.

Njegova borba protiv Halla poprilično je ugrožena prilikom Stricklandovog sparinga s Orlandom Sanchezom. Inače, Orlando Sanchez crni je BJJ pojas, a do crnog pojasa došao je nakon samo četiri godine treniranja što ga čini jednim od najbržih Amerikanaca po pitanju napretka kroz sustav dodjele BJJ pojaseva. Godine 2015. doživio je vrhunac svoje karijere postavši ADCC-jevim svjetskim prvakom u kategoriji preko 99 kilograma. Na posljednjem grappling sparingu između njega i Seana Stricklanda došlo je do pojačanih tenzija, a jasni krivac upravo je Orlando Sanchez.

Tokom grappling razmjena, Sanchez se poslužio tehnikom kojom je izazvao naglu ekstenziju Stricklandove ruke, konkretnije podlaktice. Radi se o tehnici izrazito sličnoj takozvanom ''Mir Locku''. Takav zahvat opasan je za rame protivnika, no Sanchez je ugrozio lakatnu i palčanu kost UFC-ova borca. Strickland je osjetio oštru bol, a njegova reakcija bila je burna jer smatra da se radi o tehnici koja nema svoje mjesto na takvom sparingu. Posebno ga je zasmetalo što se njegov sparing partner služi takvim tehnikama kada zna da Stricklanda očekuje borba za nešto više od mjesec dana. Inače, istim potezom služio se i Jon Jones protiv Glovera Teixeire na UFC 172 priredbi.



Stricklandova reakcija uključivala je nekoliko udaraca kojima je pogodio Sancheza dok je BJJ majstor djelovao zbunjeno tvrdeći da se radi o ''sitnom, brzom submissionu''. Dvojac je nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba nastavio sa sparingom, no Sean je ubrzo odlučio kako je bol prejaka te završio s treningom. Ostaje nada kako ozljeda nije ozbiljnijeg tipa te da će Strickland moći nastupiti prema zadanom rasporedu.

Video kompletne situacije originalno je objavljen na Facebook profilu ''Big Boy/Strength Cartel''. Taj video možete pogledati OVDJE

Linker
18. travanj 2024 12:31