UFC

(VIDEO) UFC nakon 16 godina u promociji raskinuo suradnju s odmetnutim Diegom Sanchezom

Diego Sanchez
 Screenshot
Pobjednik prve sezone Ultimate Fightera na vrlo neslavan način napušta dugogodišnjeg poslodavca

Dan nakon što je otkazana njegova borba protiv Donalda Cerronea, koja se trebala održati 8. svibnja, otkriveno je kako Diego Sanchez više nije član UFC-a. Tako završava epizoda ovog 39-godišnjeg borca koji je promociji posvetio gotovo cijelu sviju karijeru, budući da je njenim članom bio još od 2005. godine, kad je slavodobitno izašao iz prve sezone The Ultimate Fighter showa.

Kroz ovu informaciju smo saznali i razlog otkazivanja borbe protiv Cerronea, budući da nije bilo potvrde nikakve ozljede. Sanchez je inače već neko vrijeme u ratu s UFC-om, a čini se kako je upravo to razlog prekida suradnje. Naime, Middle Easy je objavio kako je Sanchez dobio otkaz zbog svoje posljednje objave na Instagramu. Riječ je o snimku nastalom tijekom jeseni prošle godine, kad se Diego na Fight Islandu borio protiv Jakea Matthewsa. Prije borbe sudjelovao je na sastanku boraca i komentara, kad je u jednom trenutku njegov trener Joshua Fabia istupio uz žestoki verbalni napad.

"Prvo sam govorio o pandemiji, a nakon toga o svojoj nadolazećoj borbi protiv Jakea Matthewsa. Upitan sam zašto je Stephan Bonnar u mom kutu i kako je došlo do toga. Moj trener, menadžer i mentor, Joshua Fabia, nakon toga se obratio svima u prostoriji zbog negativnog načina komentiranja mojih borbi", ostavio je Diego komentar uz video koji je objavio.

Fabia, koji je do samog kraja razgovora isti snimao, predao je nekome telefon, nakon čega je krenuo u svoj monolog. Pogledao je prema Paulu Felderu, napadajući komentatorski tim zbog načina na koji se ponašaju tijekom Diegovih borbi. Prije svega je tu mislio na jednu Diegovu borbu ranije, kad je Michela Pereiru pobijedio diskvalifikacijom u trećoj rundi, nakon ilegalnog udarca koljenom. Naime, komentatori su tada izrazili sumnju u to kako Diego nije sposoban nastaviti, vjerujući da je svjestan kako mu je to jedini način za doći do pobjede.

Prije objave drugog dijela videa, u kojem možemo vidjeti Fabijin monolog do kraja, Diego je naveo kako to nije imao namjeru nikad objaviti, ali da se sad počelo raditi o njegovom ugledu i imenu. Megan Olivi bila je ona koja je pokušala Fabiji ukazati na neke stvari, ali nije bilo efekta.

Sanchez je na kraju spomenutu borbu uvjerljivo izgubio, uz još jedan jako slab nastup. Činjenica je kako se kvaliteta njegovih izvedbi srozala otkad je počeo suradnju s Fabijom, nakon što je napustio Jackson Winkeljohn tim, čiji je član bio kroz većinu karijere.

Osim toga, ne treba čuditi Fabijina reakcija, posebno ako prati događanja na internetu. Naime, trening metode ovog vlasnika "Škole za samosvjesnost" rezultirale su ismijavanjima na forumima i društvenim mrežama, a niti preostali UFC borci nisu imali puno toga ozbiljnog za reći kad su bili upitani za komentar o istima.

Diego Sanchez već neko vrijeme je tek posrnula legenda, a osim vrlo slabih borbi, njegovi intervjui također izazivaju neki čudan osjećaj, budući da većinom budu punu konfuznih izjava u potpunosti nevezanih uz ono što mu je postavljeno kao pitanje.

No, zanemarivši posljednjih par godina, Diega možemo pamtiti kao jednog od pionira ovog sporta i ponajboljeg borca koji nikad nije došao do UFC titule, iako se za nju jednom borio. U karijeri je upisao 30 pobjeda i 13 poraza, od toga omjer 19-13 kao UFC borac. Njegove borbe protiv Claya Guide, Kara Parisyana i Gilberta Melendeza svrstavaju se među najbolje i najuzbudljivije MMA borbe u povijesti, a pobjede je upisao nad mnogim velikim imenima. Jednostavno, da se umirovio kad je za to bilo vrijeme, i njegova ostavština ostala bi puno kvalitetnija nego što je to sada.

Linker
25. travanj 2024 18:51