UFC

(VIDEO) UFC odabrao pet najboljih nokauta 'high kickom', među njima i onaj koji je rastužio cijelu regiju

Hughes vs. GSP
 screenshot
UFC je na svojoj Facebook stranici odlučio objaviti kompilaciju najboljih nokauta u povijesti promocije izvedenih 'high kick' udarcem. Pogledajte koje nezaboravne izvedbe su odabrali.

High kick je uvijek bio i bit će jedan od najatraktivnijih, ali i publici najomiljenijih udaraca. Jednako ga vole i borci, no teško ga je izvesti. Ipak, postoje oni specijalisti za tako nešto, borci gdje uvijek postoji opasnost udarca kojim osim nokauta najčešće istima donosi i bonus za najbolju izvedbu priredbe.

Naravno da nikad nije lako odabrati najbolje od najboljih, no UFC se potrudio i to na takav način da su gledali važnost borbe, utjecaj na povijest, ali i to koliko je koji nokaut zbog određenih svojih svojstava ostao fanovima u memoriji. Tako su odabrali pet komada iz različitih razdoblja te kategorije.

Prvi među njima je onaj prigodni, iz borbe Valentine Shevchenko protiv Jessice Eye, budući da Valentina ovog vikenda brani svoju titulu UFC-ove prvakinje muha kategorije. Tu je i još jedan ženski, onaj koji je razveselio mnoge fanove kojima Ronda Rousey nije bila pretežito draga. Udarac Holly Holm koji je zapravo značio veliku promjenu u svijetu ženskog MMA-a. Tu je prošlogodišnji nokaut Kevina Leeja protiv Gregora Gillespieja, ali i dva starija primjera. Jedan dolazi iz sad već legendarne borbe Georgesa St-Pierrea i Matta Hughesa dok je drugi onaj koji je rastužio cijelu našu regiju. Naravno, radi se o pobjedi Gabriela Gonzage nad Mirkom Filipovićem.

Linker
19. travanj 2024 00:30