UFC

(VIDEO) UFC-ova povijesna lista: Pogledajte kako je Cro Cop pobijedio svog 'najvećeg fana'

 Screenshot (Twitter, UFC)
UFC 244 koji su 2. studenog predvodili Jorge Masvidal i Nate Diaz bio je 500. live event u povijesti vodeće svjetske MMA promocije. Kako bi dodatno uveličali ovaj jubilarni broj, ljudi iz UFC-a odlučili su složiti listu s 500 najznačajnijih trenutaka u svojoj povijesti.

Plan je da čitava lista bude objavljena u sedam dijelova, a veći dio toga već je pušten u javnost.

Među dosad objavljenim najupečatljivijim trenucima našlo se i ime Mirka Filipovića. Legendarni Cro Cop zauzeo je (u trenucima pisanja ovoga članka) dvije pozicije.

UFC je hrvatskog borca smjestio na 441. mjesto, a trenutak o kojem je ovdje riječ je objava Filipovićevog dolaska u promociju.

Dana White i društvo pohvalili su se velikim pojačanjem 30. prosinca 2006. godine, preciznije tijekom održavanja UFC 66 priredbe, a uz vijest o Cro Copovom potpisu ugovora stigla je i ona da će debitirati na UFC-u 67. Na tom je eventu, podsjetimo, Filipović tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavio Eddieja Sancheza.

Mirko je zauzeo i 326. poziciju. Uz ovu objavu stigao je i video, a radi se o njegovoj pobjedi nad Patom Barryjem na UFC 115 priredbi (12. lipanj 2010.).

Ovaj trenutak nosi naziv 'Cro Cop pobijedio svog najvećeg fana', a u kratkom opisu na službenoj UFC-ovoj stranici se ističe da je Mirko bio omiljeni borac gotovo pa svakog teškaša. Barry je samo jedan od mnogih, ali i borac koji nije nimalo skrivao svoje divljenje prema ikoni borilačkog sporta.

Linker
18. travanj 2024 02:22