UFC

(VIDEO) UFC u devet minuta sažeo sve najbolje teškaške nokaute u povijesti

Junior Dos Santos vs. Fabricio Werdum

 screenshot (YouTube, UFC)
Još jedan Božićni poklon iz radionice UFC-ovih kreatora YouTube sadržaja

Teška kategorija uvijek je bila svojevrsna perjanica borilačkog sporta. Zapravo, u trenucima nastanka MMA-a, ona je bila jedino što je i postojalo te se sport gradio putem borbi bez težinske granice. To se s vremenom naravno reguliralo i dovelo u red putem kategorija, no teškaši su ostali nešto posebno.

Kategorija je to koja ne donosi brzinu, ne donosi brze promjene načina odvijanja borbe, ne donosi niti runde prepune konstantnih događaja, ali donosi ono što mnogi najviše vole, nokaute. I to što brutalnije, to svima naravno bolje.

U vrijeme darivanja, UFC je svojim vjernim fanovima i pratiteljima već darovao neke sjajne video uratke kojima smo se imali priliku prisjetiti trenutaka kroz koje smo sportu postali bliži. Takav je sigurno i ovaj novi video uradak, odnosno kompilacija najboljih nokauta u povijesti teške kategorije. Tu su neki kojih se jako dobro sjećamo, neke nažalost uz ne baš lijepe popratne uspomene, ali i neki na koje smo možda kroz sav sadržaj koji dobivamo i zaboravili. Zato nema bolje prilike za prisjetiti se nego što je ova.

Uvijek će naravno biti nokauta za koje smatramo da bi trebali biti tu, ali nisu, poput onoga Stipe Miočića protiv Fabricija Werduma, no nažalost uvijek će se naći nešto tako. I bez toga je ovo impresivan izbor.

Teškaši su uvijek bili i bit će nešto posebno pa je tako posebna i ova kompilacija. Uživajte!

Linker
15. svibanj 2024 18:12