UFC

Dominick Cruz: ‘Čast bi mi bila boriti se protiv Alda, pogledajte što je sve on postigao!‘

Dominick Cruz

 screenshot (YouTube, UFC)
Većina fanova i analitičara se slaže da borba bivših prvaka bantama i perolake kategorije ima smisla

UFC 269 priredba otkrila nam je puno toga, između ostalog činjenicu da Dominick Cruz još uvijek nije pružio sve što ima. Pobjeda nad Pedrom Munhozom nije bila samo to, Dominick se šampionski vratio nakon problema u kojima se našao unutar prve runde te je preuzeo kontrolu nad borbom. Pokazao je kako je borilačko srce i dalje tu te kako još uvijek ima ono što je potrebno za ostvarivati velike pobjede. Ujedno mu je to bila druga pobjeda u 2021. godini, prvoj nakon 2016. u kojoj je uspio barem dva puta nastupiti.

Pobjeda je bivšeg prvaka i zapravo legendu kategorije dovela na sedmo mjesto ljestvice izazivača bantam kategorije. Četiri pozicije ispred njega nalazi se Jose Aldo, borac protiv kojeg bi mnogi Cruza voljeli vidjeti u Octagonu. I ima ta borba itekako smisla. O njoj se govorilo još dok su držali titule bantama i perolake kategorije u WEC promociji, a nakon toga i UFC-u, kad su te dvije kategorije pridodane najvećoj svjetskoj promociji.

O tome kako stoje stvari po pitanju te borbe i što on misli o njoj, Cruz je rekao tijekom gostovanja u MMA Fightingu Ariela Helwanija.

"Nisam još donio odluku što namjeravam dalje niti sam razgovorao s UFC-ovim matchmakerom Seanom Shelbyjem, no čini se da je ona stara legendarna borba, koja se nikad nije ostvarila, između Josea Alda i mene, zapravo jako blizu. I mislim da bi to trebalo biti to. Razumijem sve koji žele tu borbu i znam zašto je ona zanimljiva. Bilo bi mi čast boriti se protiv Alda", prvi je bio komentar Cruza, iako nije bio spreman potvrditi kako je to opcija na kojoj se radi.

Neće Dominick ništa prihvaćati sve dok ne vidi koje su mu opcije, no postoji puno toga zbog čega Alda smatra dostojnim protivnikom. Nije tu samo činjenica da se Brazilac nalazi na trećem mjestu ljestvice izazivača te da bi ga pobjeda nad njim približila napadu na titulu. Ima tu nešto i po pitanju ostavštine.

"Pogledajte samo sve što je taj tip postigao u karijeri. Također, bilo je kod njega uspona i padova, da bi se sad opet podigao u respektabilnu formu. U potpunosti razumijem zašto ta borba ima smisla. No, sjesti ćemo i odraditi razgovore pa nakon toga vidjeti što će se dogoditi. Znate mene, ja sam onaj koji se pojavi gdje treba i odradi svoj posao te nikad nisam bio netko tko odabire. Ljudi me prozivaju cijelu karijeru i uspoređuju me s drugima. Do sada sam radio jako dobar posao po pitanju toga da ne dozvolim tome da djeluje na moje odluke i neću krenuti niti sada", još uvijek je oprezan Dominick.

Ova borba ima svakako svojih pluseva i minusa. Minus je što bi jedna od legendi porazom bila zaustavljena u svom vjerojatno posljednjem pohodu, no plus je svakako to što bi ovaj drugi došao korak bliže novom usponu na tron. O stilskoj uzbudljivosti borbe da ne govorimo, bilo bi uistinu šteta da se ne ona ne održi.

Linker
18. travanj 2024 10:18