UFC

(VIDEO) Unutar kaveza ratnici, izvan kaveza gospoda! Pogledajte susret Erslana i Cutelabe nakon završetka meča

Erslan i Cutelaba nakon meča

 Screenshot (instagram, Ion Cutelaba)
Moldavac je podijelio snimku susreta na svom Instagram profilu

Veliko zanimanje hrvatske borilačke javnosti privukao je debi Ivana Erslana u UFC-u. Kako i ne bi, kad smo nakon nešto više od osam godina ponovno dobili hrvatskog predstavnika unutar UFC-a.

Previše je vremena prošlo od UFC-ovog eventa koji se 2016. godine održao u Zagrebu i na kojemu smo posljednji put gledali hrvatske borce u UFC-u. Filip Pejić tada je poražen od strane Damiana Stasiaka, dok je Igor Pokrajac u odličnom meču protiv Jana Blachowicza također upisao poraz.

Godine su prolazile, Ante Delija u jednom trenutku bio je nadomak UFC debija (protiv Ciryla Ganea), a vjerovali smo kako će i Roberto Soldić prezentirati svoje vještine unutar UFC-ovog kaveza. Delija i Soldić zasad ipak nisu članovi UFC-a, a u međuvremenu Erslan je prekinuo dugi niz bez Hrvata u UFC-u.

Nažalost, Ivan je u debiju za najveću svjetsku organizaciju upisao poraz, ali nije pao bez ispaljenog metka. 32-godišnji hrvatski poluteškaš hrabro se borio protiv iskusnog Iona Cutelabe i odradio je punih 15 minuta unatoč teškoj ozljedi koljena. Podijeljenom sudačkom odlukom Ivan je na koncu poražen u tom meču i ovaj put je morao priznati Cutelabi da je bolji.

U danima uoči meča stvorio se dojam da postoje određene tenzije između Erslana i Cutelabe. Fanovi Podcast Inkubatora, takozvani "Reptili" preplavili su Cutelabine društvene mreže svojim komentarima, a Cutelabina supruga Olga navodi kako je zaprimila pregršt "poruka mržnje". Cutelaba je na sučeljavanjima bio isti kao i uvijek, energičan, s puno buke i gestikulacija kojima prijeti protivniku.

No, po završetku meča pale su u vodu sve pretpostavke o tenzijama. Cutelaba je na konferenciji za medije Erslana nazvao "brutalnim borcem", a na svom Instagram "storyju" podijelio je i susret s Ivanom koji se dogodio nedugo po završetku eventa. Cutelaba i Erslan u pozitivnom raspoloženju pozdravili su jedan drugog, pružili su si ruku, a pao je i zagrljaj.

Iskreno, ništa drugo nismo ni očekivali od ovakve dvojice boraca i sportaša za primjer. Cutelaba ima svoj način promidžbe meča i voli stvarati dojam "tenzija" ususret borbi, ali u globalu se radi o sportašu bez mrlja u svojoj karijeri. Ion poštuje Erslana, a naš Erslan također je sjajan primjer sportskog ponašanja i lijepo je vidjeti ovakvo uzajamno poštovanje dvojice boraca nedugo nakon završetka obračuna.

Unutar kaveza su pravi ratnici, ali izvan kaveza su gospoda.

Linker
29. rujan 2024 15:03