UFC

(VIDEO) ‘Zar itko vjeruje da ovo nije montirano?‘: Leon Edwards je trčao, a zatim je zabio koš na nevjerojatan način!

Leon Edwards

 Screenshot (instagram, Tim Simpson)
Prvak UFC-ove velter kategorije ponukao je fanove na žustru raspravu putem društvenih mreža

Leon Edwards u ranim nedjeljnim satima, pred domaćom publikom u Manchesteru, tražit će treću obranu pojasa u UFC-ovoj velter kategoriji. Engleski borac rodom s Jamajke, borit će se protiv Belala Muhammada, borca koji nastupa pod zastavom SAD-a, ali vuče palestinske korijene.

Muhammad i Edwards proteklih nekolih godina etablirali su se kao najbolji svjetski velteraši, što potvrđuju njihovi pobjednički nizovi. Belalova ruka podignuta je u devet od posljednjih deset nastupa, dok je Edwards upisao pobjedu u 12 od posljednjih 13 mečeva. Uočavate kako obojica imaju taj jedan meč u kojem nisu upisali pobjedu, a radi se o njihovom prvom međusobnom ogledu.

2021. godine kavez su dijelili Edwards i Muhammad, a meč je završio nakon 18 sekundi druge runde. Edwards je plasirao ‘‘middle kick‘‘, ali netom prije nego će baciti udarac, zabio je palac lijeve ruke u desno Belalovo oko. Muhammad se našao u velikim bolovima, čak se i rasplakao, a borba je završila ‘‘no constestom‘‘. Nešto više od tri godine nakon tog meča, Muhammad i Edwards borit će se za pojas u velter kategoriji.

Sve smo bliže njihovom okršaju i ‘‘fight week‘‘ sigurno će ponuditi puno promotivnog materijala, konferencija za medije, najavnih videa itd. Ipak, teško će nešto privući pažnju kao video koji je sinoć počeo kružiti društvenim mrežama.

Tim Simpson, Edwardsov menadžer, objavio je Instagram ‘‘story‘‘ na kojem je naveo kako je Leon Edwards ‘‘nevjerojatan sportaš‘‘. ‘‘Story‘‘ zapravo prikazuje Edwardsa kako trči ulicom, a zatim ga skupina momaka poziva da udarcem nogom pokuša pogoditi koš koji se nalazi na drugoj strani igrališta. Edwards je pristao, svojom lijevom nogom opalio je po lopti, a lopta je prošla kroz obruč.

Svi na igralištu ostali su u nevjerici, a višestruko puta mogli smo čuti ‘‘Headshot, dead‘‘, što je poznata Edwardsova izjava nakon što je istom tom ljevicom nokautirao Kamarua Usmana.

Zbilja nevjerojatno izgleda pogodak Leona Edwardsa, a video je ekspresno postao viralan. Međutim, jako puno fanova sumnja u autentičnost videa i vjeruju kako se radi o kvalitetnoj odrađenoj montaži. Čak ni snimka iz drugog kuta ne uvjerava ih da je Edwards uistinu postigao koš na ovakav način.

‘‘Zar itko vjeruje da ovo nije ‘fake‘?‘‘, pita se jedan od fanova, a nerijetko fanovi ulaze u žustre rasprave, prepirući se oko Edwardsovog spektakularnog poteza.

‘‘Fake‘‘ ili ne, Edwards si je napravio dobru reklamu ovim videom, a vjerujemo kako će na nekoj od predstojećih konferencija za medije razjasniti je li uistinu pogodio koš na ovakav način ili se ipak radi o jako dobroj montaži.

Linker
05. rujan 2024 13:49