UFC

(VIDEO) Zastrašujući stisak Khamzata Chimaeva: Pogledajte zahvat kojim je dislocirao Whittakerovu čeljust

Khamzat Chimaev

 Screenshot (gol.hr)
Nevjerojatni Čečen nije morao zavući ruku pod bradu da bi prisilio Whittakera na predaju

Vjerovalo se kako će Robert Whittaker biti najteži ispit za Khamzata Chimaeva u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Na papiru, "Reaper" je imao alate potrebne za zaustaviti "Borza".

Odlično brani rušenja (preko 80 posto obranjenih pokušaja rušenja), a mnogi pamte kako je nekoć neutralizirao hrvanje Yoela Romera, nekadašnjeg osvajača olimpijskog srebra u hrvanju. Whittaker je i kondicijski uvijek vrhunski pripremljen, u borbi na nogama više je nego opasan, a uz sve to, znatno je iskusniji od Khamzata i nekadašnji je prvak UFC-ove srednje kategorije. Međutim, Whittaker je izdržao tri i pol minute u kavezu s Khamzatom, zadao je ukupno dva udarca, a kavez je napustio dislocirane čeljusti.

Koliko god Whittaker inače dobro branio rušenja, pamtimo kako je Khamzat hrvački uspio izdominirati čak i Kamarua Usmana. Bio je to jasan pokazatelj da Chimaev može srušiti svakog protivnika, pa tako i Whittakera. 30-ak sekundi trebalo je Khamzatu da sruši "Reapera" i to rušenje zapravo je označilo početak kraja.

Whittaker se u navrate dobro branio, imao je jedan dobar "scramble" kojim se vratio na noge, ali na nogama je ostao samo 2-3 sekunde. Chimaev ga je ekspresno vratio u parter i opet je uspostavio kontrolu s leđa. Whittaker je morao biti jako oprezan, jer svaki pokušaj ustajanja može ga izložiti pokušaju gušenja od strane Chimaeva koji posjeduje vrlo snažan stisak.

Dobro je Whittaker branio svoj vrat, ali Khamzat na koncu nije ni trebao podvući podlakticu ispod brade. Čečen je zaključao hvat oko čeljusti Roberta Whittakera, snažno je pritisnuo i Whittaker je ekspresno, čak i pomalo panično tapkao.

Daniel Cormier neposredno nakon meča otkrio je kako je Chimaev dislocirao Whittakerovu čeljust, a tu informaciju dobio je upravo od Whittakera. Stisak "Borza" naveo je borca poput Whittakera da ekspresno tapka, a svi koji smo gledali ovaj meč dobili smo novu potvrdu kako je Khamzat Chimaeva jedna nezaustavljiva sila.

"Borz" priželjkuje "title shot" u svom sljedećem nastupu i nije isključeno da će ga i dobiti. Osam pobjeda ostvario je pod okriljem UFC-a, a nameće se pitanje koliko bi već obrana titule imao da ga nisu mučile brojne teške zdravstvene tegobe.

Snimku Khamzatovog zahvata kojim je prisilio Whittakera na tapkanje možete pogledati klikom na LINK.

Linker
26. listopad 2024 23:36