UFC

Vlasnik ATT-ja otkrio da je UFC Joanni obećao novu priliku za naslov

Joanna Jedrzeyczyk
 Photo: Instagram
Nakon duge pauze bivša prvakinja i u jednom trenutku najbolja borkinja svijeta, Joanna Jedrzejcyzk, će se sudariti s popularnom Michelle Waterson na UFC-ovoj priredbi zakazanoj za 12. listipad. Bit će to za nju povratak u slamka kategoriju nakon izleta u višu diviziju gdje je neuspješno izazvala Valentinu Shevchenko.

Glavni čovjek American Top Teama, dvorane u kojoj Poljakinja dugo vremena trenira, Dan Lambert, je za američke medije potvrdio da joj se smiješi nova prilika za postati prvakinjom. Treneri u ATT-ju su bili protiv povratka u slamka kategoriju jer je Joanni sve teže i teže skidati kilograme, no ona je odlučila suprotno motivirana UFC pojasem.

"Očito ću vam moći reći tek nakon čitavog kampa kako je prošlo skidanje kilograma. Ima najbolju priliku stići do šanse za pojas u slamka kategoriji. UFC joj je rekao da ukoliko pobijedi u tom meču, dobit će šansu za naslov. Sretan sam što ima tako čist put prema toj tituli", izjavio je Lambert za portal BJPenn.com.

Vlasnik ATT-ja smatra kako bi Poljakinja ostala u višoj muha kategoriji da nije stigla potencijalna prilika još jednom se popesti na tron.

"Da joj nije pružen ovako jasan put do titule, ne bi se žurila s povratkom u slamka kategoriju. Sretan sam jer se vratila u puni trening", dodao je Lambert.

Nije tajna da je dio tog puta za nju odradila Jessica Andrade pobijedivši Rose Namajunas otevši joj pritom pojas UFC prvakinje. S obzirom da je Joanna u prošlosti svladala novu prvakinju, matematika je jasna. I zato su svi u ATT-ju navijali za Andrade...

"Naravno, kada govorimo o situaciji iz Joanninog kuta, onda će brže dobiti priliku dok je Jessica prvakinja. Bili smo malo sebični i zato smo htjeli da Andrade pobijedi. Sada će braniti svoju titulu protiv Weili Zhang, a tko zna kako će to proći. Ako obje borkinje pobijede, i Joanna i Jessica, UFC će onda organizirati taj meč", zaključio je Lambert.

Linker
28. travanj 2024 14:37