UFC

Volkan izdominirao Craiga i još jednom pokazao da pripada samome vrhu divizije

ANAHEIM, CA - JULY 29: Volkan Oezdemir of Switzerland reacts to defeating Jimmy Manua in their Light Heavyweight bout at UFC 214 at Honda Center on July 29, 2017 in Anaheim, California. Sean M. Haffey,Image: 343764120, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia

 SEAN M. HAFFEY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sean M. Haffey/Getty Images/Profimedia
Još je jednom pokazao svima da je kvalitetan borac u svim segmentima

Prije ulaska u ovu borbu Paul Craig je nultu rundu odradio na sučeljavanju gdje se unio u lice Volkanu Oezdemiru čime je začinio već ionako uzavrelu atmosferu. Sada je došlo vrijeme i da se taj stav potvrdi u kavezu. U posljednjih šest nastupa Craig je zaredao pet vrhunskih pobjeda, te jedan remi protiv Shoguna što je zapravo i jedini put da je netko protiv njega uspio doći do sudačke odluke, što zapravo i govori o tome o kakvom se zanimljivom i beskompromisnom borcu tu zapravo radi.

Ono što smo odmah znali je to koliku opasnost Volkan zapravo predstavlja Craigu, pogotovo u stojci gdje zapravo može koristiti svoje najjače oružje, a to su šake.

Borbu je bolje otvorio Paul Craig koji od početka runde traži način da završi borbu prekidom, no Oezdemir se uspješno izvlači iz svakog pokušaja submitiranja. Volkan se konačno pridiže na noge i kreće vršiti pritisak. Borba se ponovno seli na parter gdje ovaj put i Volkan ima svoje sjajne trenutne. Iako veoma bliska runda, može se reći da je prednost otišla kod Oezdemira.

U istom ritmu nastavlja se i druga runda gdje se u početku aktivniji pokazao Craig koji dosta preciznije pogađa. Craig nastavlja forsirati bacanje, ali Volkan sada već djeluje puno aktivnije i konkretnije, kako u parteru tako i u stojci, te se jako dobro čuva od Craigovih pokušaja submitiranja. Kraj runde je također otišao na Volkanovu stranu tako da i on sigurno dobiva i ovu dionicu borbe.

Craig je i sam već shvatio da mu za pobjedu treba prekid, no Volkan je ipak taj koji bolje otvara posljednju rundu. Prvo je u stojci s nekoliko preciznih udaraca uzdrmao Craiga, a bio je bolji i u parteru gdje je pogodio nekoliko teških udaraca prije nego li je borba preseljena natrag u stojku. Craig se tada počeo kretati prema naprijed, vršiti pritisak i pogađati Oezdemira, ali činilo se kako ništa od toga ne djeluje na čvrstog Volkana.

Jednoglasna sudačka odluka na kraju je zasluženo otišla na stranu Volkana Oezdemira. Iako se prije borbe mislilo da je Volkanova najveća prednost ako uspije zadržati borbu u stojećem položaju, mora se priznati da je vrlo komforno i sigurno izgledao i u parteru koji je Craigova specijalnost.

Linker
20. travanj 2024 04:12