UFC

Volkanovski nezadovoljan sudačkom odlukom: ‘Želim revanš bilo kada i bilo gdje!‘

Islam Makhachev, Alexander Volkanovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nije tražio nikakva opravdanja za poraz

Sinoć smo imali priliku gledati nevjerojatnu borbu u svakom smislu, od tehničkog do taktičkog aspekta. Sudačka odluka na kraju je otišla na stranu dagestanskog borca, s čime se mnogi i slažu, no neki tvrde da je možda ipak Volkanovski trebao biti uzdignute ruke. Australski borac je u više navrata dokazao kako u perolakoj kategoriji više nema konkurencije, te je odlučio napasti pojas kategorije iznad.

Nakon pet rundi rata i prikaza borilačkog arsenala oba borca, što se prikazalo kao puni pogodak kod svakog MMA sladokusca, pa čak i kod onih koji nisu eksperti već samo vole vidjeti kvalitetnu borbu, suci su pobjedu dali Makhachevu. Dva suca dali su mu tri od pet rundi, dok je jedan sudac bodovao četiri runde za Dagestanca. Nakon odgledanog meča Volkanovski je jasno izrazio kako se ne slaže sa sudačkom odlukom.

"Upravo sam pogledao borbu, definitivno smatram da sam uzeo drugu, treću i petu rundu. Čudno da meni nisu podignute ruke! Hajdemo odraditi revanš, bilo kada, bilo gdje!" - poručio je Australac na svojem Twitter profilu.

Volkanovski je gospodski prihvatio poraz i zasigurno nije izgubio svoje fanove, dapače dobio je i novu bazu fanova nakon što se ravnopravno suprotstavio fizički nadmoćnijem borcu.

"Očekivao sam pobjedu. Ljudi cijene ono što sam pokušao napraviti, ali svejedno ja sam otišao tamo u namjeri da pobijedim i izdominiram. Bila je to dobra borba, ponosan sam na sebe i mnogima sam dokazao da su u krivu iako nisam završio podignutih ruku. Načuo sam kako je rekao u svojem kutu da želi revanš jer je mislio da je izgubio. To sam načuo od nekoga, pogledat ću snimku ponovno i vidjeti. On je stavio titulu kao ulog, alo nemojte zaboraviti što znači biti ‘pound-for-pound‘ borac, što mislite zašto sam bio toliki ‘underdog‘?"

Alexander Volkanovski ne želi davati izgovore u vidu toga da je bio fizički manji i slabiji borac, te samim time pokazuje svoju veličinu i u porazu.

"Nemojte očekivati od mene da govorim kako je on bio krupniji borac od mene, ja sam taj koji se popeo u višu kategoriju i naravno da se to i očekivalo" - zaključio je Volkanovski.

Linker
25. travanj 2024 19:45