UFC

Weili Zhang dobila instantni revanš protiv Namajunas, borba potvrđena za program ogromne priredbe

Rose Namajunas vs. Weili Zhang
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC očito nema namjeru tako brzo i lako odustati od kineske prvakinje unutar promocije

Nešto više od šest mjeseci nakon što ju je sjajno izveden high kick Rose Namajunas lišio titule UFC prvakinje slamka kategorije, Weili Zhang dobit će priliku istu vratiti u svoje vlasništvo. Odluka je to UFC-a kojom je za UFC 268 priredbu ugovoren njihov revanš, unatoč tome što se činilo kako još jednoj bivšoj prvakinji, Carli Esparzi, napad na titulu ovog puta neće izbjeći.

UFC-u se očito ne sviđa situacija u kojoj su ostali bez kineske prvakinje pa će 32-godišnja Zhang (21-2, 5-1 UFC) dobiti priliku isti vratiti u svoje vlasništvo već 6. studenog u New Yorku, vjerojatno u Madison Square Gardenu. Neće se ta odluka svidjeti fanovima, koji su Zhang podosta uzeli na zub nakon raznih izjava kojima je podosta patetično pokušavala pronaći razloge poraza doživljenog u Jacksonvilleu.

Zhang tako dobiva priliku za instantan revanš, neovisno o tome što je kao prvakinja imala tek jednu uspješnu obranu, i to tijesnom pobjedom protiv Joanne Jedrzejczyk te težak i ružan poraz. Može se pretpostaviti kako joj je UFC to već prije nekog vremena obećao, budući da je posljednjih tjedana promijenila svoju retoriku, izjavama kako je preboljela poraz te kako je Namajunas velika prvakinja.

Namajunas (10-4, 6-3 UFC) nije izražavala svoje želje po pitanju planirane protivnice, no nema sumnja kako bi ona voljela osvetiti poraz koji joj je Esparza nanijela u borbi za prvu UFC-ovu prvakinju ove kategorije. Ipak, da bi došla do te borbe, morat će još jednom odraditi jednako dobru borbu te savladati Kineskinju drugi put unutar 2021. godine. Ona je već potvrdila kako je za to itekako sposobna. Namajunas svoj drugi šampionski staž u UFC-u namjerava svakako učiniti dužim i plodnijim od onog prvog. Zanimljivo, i tada je odmah nakon oduzimanje titule prvakinju istu morala savladati još jednom.

Borba odlazi na program koji predvodi još jedan šampionski revanš, onaj u velter kategoriji između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona.

Kao što smo naveli, borba bi se trebala održati u Madison Square Gardenu, što bi značilo krcate tribine Amerikanaca, a upravo to je bio jedan od gore navedenih razloga poraza koje je Zhang navela . Neprijateljska atmosfera, a sigurno smo kako se nakon istih izjava ne može baš nadati nečemu puno drugačijem. Možda da ovog puta pokuša pripremiti svoju glavu već prije samog dolaska u New York. Inače bi joj se mogla posuditi ista ili poprilično slična sudbina.

Linker
20. travanj 2024 18:03