UFC

White ne otpisuje mogućnost da Jake Paul nastupi u UFC-u, a Cejudo ga želi napraviti svjetskim prvakom

Jake Paul

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Dojam je kako su itekako dobre šanse da Jake Paul nastupi i u MMA-u

Jedan od najvećih kritičara Dane Whitea u posljednje vrijeme, svakako je Jake Paul. 25-godišnji momak iz Clevelanda proslavio se kao YouTuber, a trenutno je posvećen izgradnji boksačke karijere. Paul konstantno kritizira Whitea zbog potplaćenosti UFC-ovih boraca, a kroz razne prijedloge, nudio se UFC-u da nastupi pod okriljem njihove promocije.

Paul je u boksačkim mečevima nokautirao bivše UFC borce Bena Askrena i Tyrona Woodleyja. Ovaj potonji bio je i prvak velter kategorije, a MMA fanovima i borcima teško pada činjenica da je jedan YouTuber nakon par godina treninga nokautirao borce koji su nekoć smatrani ponajboljima na svijetu.

Paul želi dokazati kako bi nakon određenog perioda treniranja mogao parirati UFC-ovim borcima i prema MMA pravilima, a UFC-ov predsjednik Dana White u ''The Pivot Podcastu'' istaknuo je kako postoji šansa da se to jednom i dogodi. White očito prepoznaje marketinšku vrijednost tog poteza.

''Na kraju dana, dečko se želi boriti ovdje. On ne inzistira na nastupima u UFC-u zato što smatra da ne plaćamo dobro. Očito se želi boriti kod nas jer zna gdje je novac, neovisno o tome što priča. Nikad ne recite nikad po pitanju ove teme. Na neki način, sve to oko njega mi je intrigantno, ali je i suprotnom onome što radim. Preferiram imati najbolje borce ovdje. Pokušao sam s nekoliko celebrityja iz WWE-a. Neki su dobro prošli, a neki ne. Ali nikad ne bih u potpunosti otpisao tu opciju. Odradio sam i borbu Mayweathera protiv McGregora, iako sam govorio da to nikad ne bih učinio.'', objasnio je White.

''Celebrity'' borci koji su došli iz kečera, a na koje se White referira, dobro su poznati i MMA fanovima. Brock Lesnar onaj je koji se zapravo dobro proveo u MMA-u jer je uspio dogurati do titule u teškoj kategoriji. CM Punk s druge strane pokazao se totalnim promašajem.

Kako bi prošao eksperiment s Jakeom Paulom, teško je procijeniti. Dojam je kako se ipak povećavaju šanse da jednom zapravo saznamo, neovisno o animozitetu između Paula i Whitea.

Kad su MMA treninzi i pripreme u pitanju, već postoje zainteresirani treneri i dvorane koje bi ugostile Paula. Henry Cejudo je u ''The Triple C & Schmo Showu'' otkrio kako se Paul može pridružiti Fight Ready dvorani u Arizoni.

''Uzevši u obzir IQ koji posjedujem kad je MMA u pitanju, ako Jake Paul želi trenirati sa mnom, pobrinut ću se za njega. Mislim da ima veće šanse postati svjetskim prvakom u MMA-u, nego u boksu. Jake Paul, ako želiš trenirati s 'Triple C-jem', više sam nego spreman pomoći ti i uistinu te pripremiti da postaneš najboljim na svijetu. E sada, ako mi Jake Paul kaže da od**bem, sve je u redu. Ovo je iskreni poziv od mene.'', rekao je Cejudo.

Čini se da sve vodi ka tome da će se Paul jednom okušati i u ovom sportu, a nema sumnje kako će taj meč privući veliku pažnju.

Linker
20. travanj 2024 09:34