UFC

White ne zna što bi napravio sa Silvom, Sonnen mu dao tri prijedloga: 'Ovo bi vas moglo iznenaditi'

Anderson Silva
 WILTON JUNIOR/AGENCIA ESTADO/AE via AFP
Nekoć najboljem borcu svijeta bliži se kraj jedne bogate i atraktivne karijere

Legendarnom Andersonu Silvi ostale su još dvije borbe na ugovoru s UFC-om, a Dana White priznao je da ne zna što će napraviti s bivšim UFC-ovim prvakom. No, zato se Chael Sonnen ubacio u ulogu 'matchmakera' i UFC-u predložio tri potencijalna suparnika za 45-godišnjeg Brazilca.

Silvu se, spomenimo, posljednjih tjedana povezivalo s Conorom McGregorom i Anthonyjem Pettisom, ali White baš i ne djeluje zainteresirano za te mečeve.

"Ne znam. Iskreno ne znam što bih napravio s njegove dvije posljednje borbe. Sjest ćemo i razmisliti o tome kada Anderson bude spreman za borbu. U ovom slučaju puno stvari utječe na donošenje takvih odluka. Tu su njegove godine, zarada... i sve ostale važne stvari. Nisam toliko zagrizao za meč njega i Pettisa. Pa jedan se borio u perolakoj, a o drugom se priča kao o najboljem svih vremena u srednjoj. Još pored toga, Silva okolo hoda s 95-98 kilograma. To nije velik meč koji ima neko značenje, a ja volim dogovarati borbe koje nešto znače", ispričao je White nedavno za ESPN.

A onda je UFC-ove probleme pokušao riješiti Chael Sonnen koji je za Silvu predložio tri protivnika.

"Počet ću s Diazom. Taj izbor ne ću suziti na Nicka ili Natea. Nick protiv Andersona će upaliti, a to znamo jer smo ih već jednom gledali u međusobnom okršaju. Bila je to zabavna borba. Nisam siguran da je Nick osvojio neku rundu, možda mu je sudac dao jednu, ali je zato Nick tvrdio da je osvojio svih pet. Bilo je to fantastično. Da naglasim, ovdje pričamo o zabavnom meču", započeo je Sonnen u izlaganju na svom YouTube kanalu.

Chael je potom nastavio objašnjavajući da ni mlađi od braće iz Stocktona nije loš izbor.

"Što smo naučili o Diazima? Bez obzira na to o kojem se radi. Reći ću vam da će Nate, ako treba, ojačati za meč u srednjoj kategoriji."

Treći Sonnenov prijedlog je, kako i on sam kaže, malo iznenađenje:

"Ovo bi vas moglo iznenaditi: Robbie Lawler. Lawler bi vas mogao iznenaditi jer se radi o velterašu, ali pogledate li njegovu karijeru vidjet ćete da je dosta toga odradio i u srednjoj. Pored toga, spomenimo i da su to likovi iz iste ere. To mnogi ne znaju jer je Robbie toliko mlad (38). On je započeo s borbama kad je imao 19 godina. Bio je neuobičajeno mlad kad je krenuo. Anderson je započeo već u normalnijim godinama. Iznenađujem me da se njih dvojica već nisu sreli...", zaključio je Sonnen.

Tko je po vama idealni protivnik za legendarnog Brazilca?

Linker
23. studeni 2022 21:02