UFC

White reagirao na otkazani meč Jakea Paula: ‘500 tisuća dolara vam treba samo da upalite svjetla u MSG-u‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik ne vjeruje u razlog otkazivanja koji je iznio Jakeov tim

Loše vijesti za Jakea Paula pristigle su ranije danas iz njegovog tima. Naime, Hasim Rahman Jr. koji se trebao boriti protiv Paula sljedećeg vikenda odbio je skidati kilažu na dogovorenih 200 ‘‘pounda‘‘, a kasnije je odbio ponudu i da granica bude na 205 ‘‘pounda‘‘. Američki teškaš zahtijevao je da se granica postavi na 215 ‘‘pounda‘‘, a Paul i njegov tim odbili su taj zahtjev jer je Rahman kroz posljednjih mjesec dana isticao kako će skinuti kilažu onako kako su se dogovorili u ugovoru.

S obzirom da je ostalo samo tjedan dana do planiranog eventa, Paul nema dovoljno vremena za pronalazak adekvatnog protivnika i priredba u Madison Square Gardenu u potpunosti je otkazana. Te vijesti došle su danas i do Dane Whitea kojeg Jake Paul često javno proziva zbog potplaćenosti UFC-ovih boraca te između njih postoji određeni animozitet.

Unatoč svim nesuglasicama, White se nije htio naslađivati nedaćama YouTubera i boksača, jer je svjestan kako je Paul ipak uložio puno truda u pripremu i organizaciju cjelokupne priredbe, a ovako je ostao bez nastupa i novca.

White je ipak odlučio podbosti Nakisu Bidariana, jednog od Jakeovih savjetnika i važnog člana njegovog tima. Bidarian je nekoć obnašao ulogu glavnog financijskog direktora u UFC-u, no on i UFC nisu se razišli u najboljim odnosima te nerijetko dolazi do javnih prozivki na toj relaciji.

‘‘Samo zato jer si bio računovođa ovdje, ne znači da znaš što se događa te da možeš voditi promotorsku kuću. Mislim da Jake Paul treba okupiti neke druge ljude oko sebe. Ako želi ostati u sport, on treba biti okružen ljudima koji znaju kako ugovoriti meč.‘‘, poručio je White na konferenciji za medije.

Kad je u pitanju razlog otkazivanja borbe između Rahmana i Jakea Paula, White također nije najsigurniji da je to pravi razlog. Ono što Whiteu budi sumnju jesu troškovi organiziranja eventa u Madison Square Gardenu, a UFC-ov predsjednik vjeruje kako su Paul i njegov tim prepoznali da možda neće ostvariti zaradu, s obzirom na ogromne troškove MSG-a.

‘‘Mislim da su zaradili manje od milijun dolara od ulaznica, a treba vam 500 tisuća dolara samo da upalite svjetla u MSG-u. To je ono što ja mislim, a ne treba ni spominjati troškove hotelskih soba u New Yorka, kao ni troškove prijevoza.‘‘, objasnio je White koji ipak posjeduje puno više iskustva u ovom poslu, nego Jake Paul i njegov tim.

Linker
21. travanj 2024 22:00