UFC

White se ne slaže s Miočićevim zaključkom, a spominje i 'moguće' oduzimanje pojasa

Miočić, White i Cormier
 screenshot
Dana White osvrnuo se na neke izjave iz kojih se moglo zaključiti da Stipe Miočić ne žuri s povratkom u Octagon, ali i zaprijetio uz riječi da je "moguće" oduzimanje titule prvacima koji će odbijati

"Trenutno ne razmišljam ni trenutka o svojoj karijeri. Brine me samo ono što se događa u svijetu. Borbe neće samo tako nestati, bit će one zauvijek tu. Prvo se moramo riješiti ovih problema, svima omogućiti sigurnost i vratiti se normalnom životu", nedavno je izjavio Stipe Miočić, a sada smo saznali i kako na jedan takav stav gleda predsjednik UFC-a Dana White.

White se u nekim stvarima ne slaže s Miočićem i čini se da bi on više volio da se njegov prvak čim prije vrati u Octagon i time omogući normalan nastavak rada u teškoj kategoriji.

"Vidio sam jedan citat po kojem je Stipe nedavno rekao da se trenutno u svijetu događaju bitnije stvari i da će borbe zauvijek biti tu. To nije istina. Borbe neće zauvijek biti tu. Kada ste profesionalni sportaš, onda je taj prostor za iskorištavanje prilika vrlo malen. Stoga se nadam da će nam se Stipe uskoro vratiti i da će se s borbom njega i Cormiera pokrenuti teška kategorija", rekao je Dana u razgovoru za UFC Unfiltered.

Korak dalje White je otišao u razgovoru s Barstool Sportsom gdje je poručio da nema namjeru organizirati novu borbu za privremenu titulu te usput najavio 'moguće' oduzimanje pojasa prvacima koji će stvarati probleme odbijanjem borbi.

"Mislim da to neće biti slučaj", odgovorio je Dana na upit o uvođenju još privremenih titula nakon što mu je kao primjer navedena situacija s Miočićem.

"Gledat ćemo meč za naslov. Borbe se sada mogu odvijati. Znači, ili se želite ili ne želite boriti."

Upitan potom znači li to da bi prvak koji ne želi nastupati mogao ostati bez pojasa, White poručuje:

"I to je moguće."

Ovakve riječi predsjednika UFC-a trebale bi se itekako dopasti Danielu Cormieru koji posljednjih tjedana sve češće proziva aktualnog prvaka te ga požuruje da potpiše ugovor za njihov treći susret. No, ima i Stipe svoje opravdanje:

"Nemam kavez, nemam trening partnera, ništa... Treba mi puni trening kamp. Trebam ponovno uhvatiti ritam i naviknuti se na sve prije nego što uopće uđem u trening kamp. Jer upravo bez takvih stvari dolazi do ozljeda. Netko sam tko je naviknut na konstantni trening, a sada ne mogu činiti ništa. To nije normalno, iza mene nema nikakvog treninga. Ne postoji mjesto na kojem bih mogao trenirati. Znači, nije da se ne želim boriti s njime, da ga izbjegavam i da kombiniram s drugim imenima kao što je on činio pred naš revanš. Borit ćemo se, ali kako da u ovakvoj situaciji potpišem ugovor kad ne mogu još ni trenirati", odgovorio je nedavno Miočić svom rivalu te usput ponudio da se bore negdje najesen.

Više o toj temi pročitajte OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 00:43