UFC

Whittaker je iznenađen Pereirinim ekspresnim usponom, a otkrio je za koga će navijati u meču za titulu

Alex Pereira, Robert Whittaker, Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije podosta logički je birao svog favorita

Tri nastupa i nešto više od pola godine bilo je dovoljno Alexu Pereiru da dogura do statusa sljedećeg izazivača u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. Brazilski kickboksač došao je prošle godine u UFC kao borac s tri MMA pobjede i jednim porazom.

Ipak, Pereira je mnogo poznatiji po svojoj kickboksačkoj karijeri gdje je godinama bio ponajbolji borac svijeta, a u UFC je došao i renomeom borca koji je dvaput pobijedio Israela Adesanyu, UFC-ovog prvaka srednje kategorije.

Bilo je više nego jasno da će UFC dati sve od sebe da progura Pereiru što prije do meča protiv Adesanye, a u tome naumu itekako su uspjeli. Iako su mnogi vidjeli UFC-ove planove kroz samo uparivanje Pereire sa Stricklandom, Robert Whittaker ističe da je ipak pomalo iznenađen načinom i brzinom Alexova uspona.

‘‘Iznenađenje proizlazi iz toga koliko se Pereira raketirao kroz poredak da bi dobio taj ‘title shot. Ali mislim da se radi o dobrom meču (Pereira vs. Adesanya). Stilski je to dobar meč dvojice visokih tipova, udarača. Mislim da će biti zabavno.‘‘, rekao je Whittaker za Submission Radio, a zatim je nastavio.

‘‘Puno je različitih tipova koji bi mu (Pereiri) pružili težak meč, ali tako je, kako je. Ta borba će se dogoditi. Dobro je plasiran, dobro su mu birali protivnike i sada je tu. Stvorili su taj meč, radi se o osvetničkoj borbi i bit će to veliki spektakl.‘‘, pojasnio je Whittaker.

Australskog borca početkom trećeg mjeseca u Parizu čeka borba protiv Marvina Vettorija. Obojica su se već dvaput borili protiv Adesanye i oba put izgubili, ali nakon Alexa Pereire, teško je pronaći bolje izazivače od njih dvojice. Ostane li Adesanya na tronu kategorije nakon meča s Pereirom, svjestan je Whittaker da će teže doći do novog ‘‘title shota‘‘ i stoga blago ‘‘navija‘‘ za Pereiru.

‘‘Možda ipak navijam za Alexa jer to mi dobivanje ‘title shota‘ čini lakšim. Dobiti treći meč protiv Izzyja puno je teže nego dobiti prvi meč protiv Alexa i stoga moram naginjati ka tome. Ali zapravo me nije briga tko će pobijediti.‘‘, otkrio je Whittaker svog favorita.

Linker
02. svibanj 2024 00:37