UFC

‘Ako ne volite Izzyja, onda je bio preuranjen prekid‘: O‘Malley dao svoje mišljenje o završnici

 Israel Adesanya, Alex Pereira i Marc Goddard

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Svaki dodatni udarac po njemu ne bi ništa promijenio, a potencijalno bi uzeo dio karijere Adesanyi

Iako je Alex Pereira prošlog vikenda završio Israela Adesanyu i uzeo mu pojas u srednjoj kategoriji, nije ga nokautirao iako je bilo jasno da više nastaviti ne može. Pogodio je nekoliko dobrih udaraca koji su uzdrmali bivšeg prvaka koji je cijelo to vrijeme bio pritisnut uz žicu, tako da je Marc Goddard uskočio i prekinuo borbu.

Pritužbi na takvu odluku suca nije bilo previše, ali ih je ipak bilo. Neki su smatrali kako je Goddard trebao dopustiti da Pereira baci još udaraca i nokautira Adesanyu, no valja se zapitati je li uistinu bilo potrebno da prima dodatnu štetu nauštrb nešto dodatne atraktivnosti, a borba je ionako bila gotova za Adesanyu.

Svoje mišljenje o situaciji je dao i Sean O‘Malley, a smatra da je Goddardova odluka bila dobra:

‘‘Svidio mi se takav prekid jer volim Izzyja. Ako ga ne volite, onda je bio preuranjen prekid. Zato što čovječe, to je išlo u jako lošem smjeru. Radije bih vidio raniji prekid nego Izzyja nokautiranog što bi mu oduzelo dvije godine karijere. Debeli, čisti nokaut kao što je primio Edgar bi bio jako loš za Izzyja‘‘, rekao je O‘Malley na svom YouTube kanalu.

Adesanya uistinu nije bio nokautiran i u nesvijesti, ali svaki dodatni udarac ne bi ništa promijenio u ishodu borbe. Pereira je zasluženo pobijedio jer je u posljednju rundu ušao i krenuo na sve ili ništa, ostvarivši tako najveću pobjedu u svojoj karijeri.

Što je sljedeće za njih dvojicu se još uvijek ne zna, ali velika je mogućnost instantnog revanša.

Linker
25. travanj 2024 15:48