UFC

Whittaker se ispričao Sterlingu: "Čestitam kolega, promijenila mi se perspektiva."

Robert Whittaker 

 Rey Del Rio/Getty images/Profimedia
Aljamain Sterling i dalje se naslađuje pobjedom za koju mnogi vjeruju kako mu ne pripada

UFC prvak u bantam kategoriji Aljamain Sterling počeo je nakon pobjede prozivati sve one koji su sumnjali u njega, uključujući i UFC-ovog borca Roberta Whittakera. Sterling je podijeljenom sudačkom odlukom odnio pobjedu protiv Petra Yana na prošlotjednoj UFC 273 priredbi. Samim time odnio je i pobjedu protiv svih onih koji su ga prozivali, a i protiv kladionica koje mu nisu davale gotovo nikakve šanse.

Dvojica UFC-ovih boraca koji su sumnjali u njega bili si Robert Whittaker i teškaš Tai Tuivasa koji se okomio na njega više zbog načina na koji je proslavio pobjedu diskvalifikacijom. Nakon pobjede u revanšu Sterling se vratio na društvene mreže i pomalo naslađujući se zatražio ispriku od svih onih koji su govorili protiv njega. Nakon što je vidio Sterlingovu objavu Whittaker se odlučio našaliti na svoj račun i time zapravo poslao prvaku ispriku.

"Nije li to jaje na mojem licu. Čestitam kolega, promijenila mi se perspektiva."

Unatoč tome što je Sterling odnio pobjedu sudačkom odlukom, neki i dalje vjeruju kako je Yan taj koji je bio bolji u 3 od 5 rundi koliko traje borba. Diskutabilna runda bila je ona prva kojoj su i jedan i drugi borac pristupili prilično rezervirano, ali isto tako bi se moglo reći kako je Sterling drugu rundu trebao dobiti s dva boda prednosti, što suci nisu tako bodovali.

Sterlinga iduće vjerojatno čeka obrana pojasa protiv bivšeg prvaka TJ Dillashawa, a do tada ćemo ga id dalje gledati u prepucavanjima sa starim i novih hejterima.

Linker
25. travanj 2024 23:22