UFC

Whittaker ugovorio borbu za idućeg izazivača, nastupit će prije Khabiba i Gaethjea

Robert Whittaker
 Jeff Bottari / Zuffa LLC / AFP
Program UFC 254 priredbe pojačan je vrlo važnom borbom između Roberta Whittakera i Jareda Cannoniera

Nije dugo trebalo da Robert Whittaker, nakon sjajne pobjede koju je prošlog vikenda ostvario protiv Darrena Tilla, ugovori novu borbu s ciljem što skorijeg dolaska do prilike vratiti se na tron UFC-ove srednje kategorije. Nova borba već je ugovorena, a to je upravo ona za koju je i Dana White najavio kako bi bila najrealnija te kako se iz nje može dobiti idućeg izazivača. Whittaker će se boriti protiv Jareda Cannoniera.

Cannonier (13-4, 6-4 UFC) je borac koji je u impresivnoj seriji od tri pobjede prekidom, otkako se nakon nastupa u teškoj i poluteškoj kategoriji spustio u srednju. Vrlo snažan, a ujedno i pokretan, Jared se predstavio kao itekako ozbiljan borac u toj kategoriji. Kako mu je već 36 godina, niti on nema puno vremena čekati te je sigurno i njemu bio cilj što prije ugovoriti borbu koja je zapravo već jednom bila ugovorena. Trebali su se ova dva borca susresti u ožujku, na UFC 248 priredbi, ali Whittaker je tada otkazao zbog privatnih razloga.

Ovog puta će bivši prvak sigurno ući u borbu dodatno motiviran, budući da je protiv Darrena Tilla dokazao kako nije doživio nikakav pad, nego da je u porazu protiv Israela Adesanye prije svega imao lošu taktiku, a također dodaje kako mentalno nije bio na pravoj razini. Ako dođe do pobjede u borbi koja će se održati 24. listopada, na programu predvođenom borbom Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, trebao bi dobiti priliku potvrditi svoje riječi te se pravom izvedbom vratiti na tron. No, protiv Cannoniera će bti sve samo ne lak posao.

Linker
20. travanj 2024 23:14