UFC

‘Wonderboy‘ otkrio o čemu je razgovarao s Hollandom usred borbe: ‘Imali smo nepisano pravilo‘

Kevin Holland (lijevo) i Stephen Thompson

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajni Stephen Thompson oduševio je nastupom protiv Kevina Hollanda

Kevin Holland poznat je kao borac koji voli puno pričati tijekom same borbe, ali poznat je i kao borac koji voli prirediti pravi ‘‘show‘‘, a pritom pružiti jako uzbudljive i srčane nastupe.

Jedan od takvih nastupa pružio je sinoć, točnije jutros po našem vremenu. Stephen ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson pokazao se ipak prevelikim zalogajem za Kevina Hollanda i porazio ga je prekidom nakon pune četiri minute fantastične borbe.

Mnogi će se složiti da je to bio jedan od najboljih UFC mečeva u 2022. godini. Holland je sjajno otvorio borbu, odradio je odličnu prvu rundu, ali kako je borba odmicala, njegova ozljeda desne ruke sve ga je više onemogućavala da parira ‘‘Wonderboy‘‘ koji je briljirao spektakularnim potezima.

Hollandov kut prekinuo je borbu nakon četvrte runde, jer nije imalo smisla da ozlijeđeni Kevin prima batine još pet minuta. Kevin se ipak jako dobro zabavio u ovoj borbi, a Stephen Thompson na konferenciji za medije osvrnuo se na neke zanimljive detalje ovog meča.

Posebno zanimljiv detalj jest onaj kad je Kevin Holland rano u meču mogao zauzeti gornju poziciju u parteru, ali jednostavno se ustao i odlučio pozvati ‘‘Wonderboyja‘‘ da nastave obračun na nogama. Gotovo da nema borca koji bi to napravio, jer Stephen Thompson poznat je kao jedan od najvećih majstora stojke u ovom sportu, dok mu je parter ipak velika boljka. Holland je pokušao dobiti ‘‘Wonderboyja‘‘ tamo gdje je najbolji, a Thompson se osvrnuo na sve to.

‘‘Bilo je to jedno od nepisanih pravila s kojim smo ušli ovu borbu. Znam da je kasnije pokušao doći do rušenja jer je imao ozlijeđenu ruku, ali mislim da sam ja pao u prvoj rundi i on mi je dopustio da ustanem. U prvoj rundi mi je rekao ‘Neću te rušiti‘. Meni je bilo drago čuti takvo nešto. Rukovali smo se i dogovor je bio da nitko neće ići po rušenje. Kasnije je on ipak išao po rušenje, a ja sam ga pitao: ‘Hej, mislio sam da nećemo hrvati!‘.‘‘, prepričavao je Thompson, a dodao je kako je Kevin morao prionuti na hrvanje jer je bio onemogućen udarati desnom rukom.

Ono čime je Thompson fascinirao Hollanda jest brzina kojom se bori. ‘‘Wonderboy‘‘ je 39-godišnjak, ali brzina i noge služe ga kao da je barem 15 godina mlađi i Holland se dobro upoznao s munjevitom brzinom Stephena Thompsona.

‘‘Govorio mi je da usporim, a ja sam mu se ispričavao. Bilo je jako zabavno i imali smo neke zbilja zanimljive razgovore unutar kaveza.‘‘, dodao je ‘‘Wonderboy‘‘ koji se očito sjajno zabavio.

Thompson je u ovaj meč ušao kao šestorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije i branio je svoju poziciju protiv nerangiranog Hollanda. Kad je u pitanju sljedeći protivnik, ‘‘Wonderboy‘‘ nije imenovao željenog protivnika, ali jedno je jasno.

‘‘Dajte mi udarača. Ako želite više ovakvih borbi, dajte mi protivnika koji preferira stojku. Naravno da preferiram dogurati do meča za titulu, ali zašto ne imati neke zabavne mečeve putem do tamo?‘‘, poručio je ‘‘Wonderboy‘‘.

Šteta za njega što je vrh velter kategorije prepun vrhunskih hrvača i ‘‘grapplera‘‘. Leon Edwards trenutno je prvak i zapravo je jedini borac pri vrhu koji donekle preferira stojku, ali je izrazito potkovan i u parteru. Kamaru Usman, Colby Covington, Khamzat Chimaev, Belal Muhammad i Gilbert Burns jasno preferiraju odvesti borbu u parter i to su protivnici koji Thompsonu nikako ne odgovaraju.

Linker
16. travanj 2024 19:06