UFC

Zašto Darren Till još uvijek nije potpisao ugovor s niti jednom organizacijom? ‘Dao sam riječ Hunteru Campbellu‘

Darren Till

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
Nekoć veliki UFC-ov talent gotovo cijelu ovu godinu provodi bez ugovora s velikom organizacijom

Podosta iznenađujuć bio je Tillov ovogodišnji odlazak iz UFC-a. Jedan od najboljih engleskih MMA boraca nije otpušten, nego je osobno zatražio pauzu i privremeni odlazak iz najjače svjetske MMA organizacije.

Još krajem drugog mjeseca Till je dobio odriješene ruke i mogao se baciti u potragu za novim angažmanima. Pretpostavljalo se da će Till potpisati ugovor s nekom od slabijih MMA organizacije, pokušat će vratiti samopouzdanje s nekoliko pobjeda, a zatim bi se vratio u UFC. Čini se da to ipak nije Tillov plan. Naime, prema najnovijim Tillovim navodima, on uopće ne planira potpisati ugovor s nekom drugom MMA organizacijom.

‘‘Imao sam neke lude ponude od strane drugih MMA organizacije, poput PFL-a na primjer. No, trebam li novac? Mislim da sam sve dosad odradio na pravi način i svakog dana sam u dvorani. Koja je poanta reći Hunteru Campbellu (UFC-ov glavni poslovni direktor, op.a) da ‘trebam pauzu‘, a zatim otići negdje drugdje?‘‘, rekao je Till u MMA Houru.

Dakle, 30-godišnji engleski borac srednje kategorije zapravo je na neki način obećao da će se vratiti u UFC, onda kada dođe vrijeme i kada bude spreman za taj povratak. Do tada će samo trenirati, ali postoji mogućnost da se okuša u nekim drugim sportovima.

Darren je protekli vikend uživo svjedočio Misfitsovoj boksačkoj priredbi koju su predvodili KSI i Tommy Fury, a u sunaslovnoj borbi večeri gledali smo okršaj Dillona Danisa i Logana Paula. Kao i mnogi profesionalni borci, Till smatra da je gledao boks na sramotnoj razini.

‘‘Bilo je sve onako kako sam i očekivao. Mislim da se Danis pokušavao diskvalificirati. Što god netko rekao, što god Conor McGregor govorio, Danis ne zna boksati. On fizički i mentalno ne može boksati. Da, ima dobar jiu-jitsu, ali nisam siguran koliko je zapravo dobar i u konkurenciji najboljih majstora jiu-jitsua. Što se Logana tiče, on također ne zna boksati i nema snagu. Velik je, snažan i jako atletičan. Ono što radi u WWE-u, to prosječna osoba ne može činiti i on zaslužuje poštovanje za to. Ali što se tiče boksa i nokauta, meč je bio apsurdan. Bilo je odvratno za gledati, stvarno jest.‘‘, rekao je Till.

Gledajući tako nisku razinu boksa, Till je također dobio želju da se priključi tom ‘‘cirkusu‘‘, jer vjeruje da bi lakoćom pobijedio takve protivnike i zaradio novac. Međutim, Tilla bi mogao čekati osjetno teži boksački meč. Već neko vrijeme Till i Mike Perry međusobno se prozivaju i planiraju ugovoriti meč prema boksačkim pravilima. Mike Perry puno je ozbiljnija priča od KSI-ja, Dillona Danisa i Logana Paula, ali porazi li Perryja, Tillu će se sigurno otvoriti vrata ka još nekim boksačkim mečevima. Dobra je to prilika za zaradu i pokoju laku pobjedu, a nakon toga još se stigne vratiti u UFC. Zanimljiv period je pred ovim nekoć ogromnim talentom.

Linker
27. travanj 2024 06:56