UFC

Zašto se Miočić odlučio vratiti nastupima? ‘Puno je razloga zbog kojih sam se vratio...‘

Stipe Miočić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije nedavno je proslavio 41. rođendan, ali karijera još nije gotova

Da ste nas sredinom prošle godine pitali hoće li se Stipe Miočić ikada vratiti profesionalnim MMA nastupima, bilo bi jako teško odgovoriti potvrdnim odgovorom. Gotovo ništa se nije pričao i pisalo o Miočiću, Stipe nije imao ugovoren meč, a ničime nije odavao dojam da je u trening režimu.

Sve više vremena prolazilo je od njegovog posljednjeg nastupa koji je odradio u trećem mjesecu 2021. godine, a niti godine ne idu Miočiću u korist. Međutim, Miočić je ranije ove godine ugovorio meč protiv Jona Jonesa, i 11. studenog (11. mjesec) vratit će se u kavez.

41-godišnji Stipe dobio je još jednu priliku osvojiti UFC-ovu titulu prvaka u teškoj kategoriji, ali činjenica da će na suprotnoj strani kaveza stajati Jon Jones vjerojatno ga motivira više od samog pojasa.

Jon Jones ime je koje će vam mnogi bez previše razmišljanja izreći na pitanje o najvećem borcu u povijesti ovog sporta. Iako službeno ima upisan poraz od Matta Hamilla, Jon Jones zapravo je neporažen borac. Matt Hamill do pobjede je došao nakon diskvalifikacije Jonesa zbog nedozvoljenih udaraca, ali ‘‘Bones‘‘ je dominirao tom borbom i sudac je mogao prekinuti meč još prije nego je Jones zadao nedozvoljene udarce.

Porazi li Jonesa, Miočićeva ostavština postat će još bogatija. Već sada je Miočić vjerojatno najveći teškaš u povijesti UFC-a, a postane li prvim čovjekom koji je legitimno porazio Jona Jonesa, Miočić će imati argumente i u raspravama o najvećem borcu u povijesti MMA-a. Dobri su to razlozi za vratit se u kavez, a u razgovoru za MMA Junkie, Miočić je otkrio još neke razloge svog povratka.

‘‘Puno je razloga zbog kojih sam se odlučio na povratak. Želim se boriti s najboljima, ja sam natjecatelj. Volim se boriti i volim se natjecati. Moja posljednja borba nije se odvila onako kako sam planirao, a sada je vrijeme za povratak i pobjedu.‘‘, objasnio je Stipe.

Velika je vjerojatnost da će meč protiv Jonesa vjerojatno biti i oproštajni Miočićev meč. Stipe uživa u poslu vatrogasca, a isto tako uživa i u obiteljskom životu. Financijski se vjerojatno osigurao, a borba protiv Jona Jonesa zapravo je jedina borba koja trenutno ima smisla za Miočića. Kako god završilo, Stipe će se povući kao jedan od velikana ovog sporta, a mi se iskreno nadamo da će svom bogatom rezimeu dodati i pobjedu nad Jonesom.

Linker
20. travanj 2024 05:23