UFC

Zastrašujući kubanski nokauter ovog će vikenda upisati svoj UFC debi, a već je srušio rekord Jona Jonesa

Robelis Despaigne

 Screenshot/Instagram
Robelis Despaigne u noći sa subote na nedjelju debitirat će pod svjetlima najjače svjetske MMA promocije

Dva dana dijele nas od spektakularne UFC 299 priredbe u Kaseya Centru (Miami, Sjedinjene Američke Države), čiji nam "fight card" donosi pregršt vrhunskih borbi u sva tri dijela "eventa". Pored sjajnog glavnog i preliminarnog dijela priredbe, uzbuđenja neće nedostajati ni u ranom preliminarnom dijelu, a potvrđuje to i činjenica da ćemo u toj fazi gledati i premijerni nastup Robelisa Despaignea (4-0). Kubanski teškaš u najjačoj će svjetskoj MMA organizaciji debitirati borbom protiv Josha Parisiana (15-7).

Sa svojim 201 centmetrom visine i 120 kilograma težine, Despaigne svakako opravdava znakoviti nadimak "The Big Boy", a u kontekstu tjelesnih gabarita, segment koji definitivno upada u oči jest njegov raspon ruku. Kubanac, naime, raspolaže "reachom" od nevjerojatnih 220 centimetara, čime je oborio UFC-ov rekord kojeg su prethodno držali Jon Jones i Stefan Struve. Na četvrtoj poziciji nalazi se Francis Ngannou s rasponom ruku od 210 centimetara.

Podsjetimo, Despaigne je bazično tekvandoaš, na Olimpijskim igrama 2012. (London) u tom je sportu osvojio brončanu medalju u kategoriji do 80 kilgorama, a kao teškaš je osvojio još dvije bronce na Svjetskim prvenstvima 2013. (Puebla, Meksiko) i 2015. (Čeljabinsk, Rusija). Početkom lipnja prošle godine tatami je zamijenio oktogonom, te u svom MMA debiju, na Titan FC 77 priredbi, tehničkim nokautom pobijedio Katumu Mulumbu u završnici prve runde. Potom prelazi u Fury FC gdje je upisao još tri pobjede nokautom, a ono što posebno impresivno zvuči jest činjenica da je pritom u kavezu proveo - samo 21 sekundu.

Iako je kasno zaplovio vodama slobodne borbe i trenutno na leđima ima 35 godina, Robelis bi itekako mogao biti zanimljiva nadgradnja UFC-ovoj teškaškoj bazi, te isporučiti poneki impresivan nokaut na najvećoj pozornici - i to možda već u svom debiju.

Linker
18. travanj 2024 19:36