K1 i Boks

Holyfield u napadu: 'Mike, dosta je s izgovorima, naša borba mora se dogoditi!'

Evander Holyfield i Mike Tyson
 JEFF HAYNES / AFP
"Sada vidim zašto je htio meč za zagrijavanje prije nego što uopće razmisli o borbi protiv mene..."

Povratak Mikea Tysona u ring i njegova borba protiv Roya Jonesa Jr. privukli su veliko zanimanje javnosti, ali i pozornost legendarnog Evandera Holyfielda koji se i sam već neko vrijeme priprema za svoj povratak u akciju.

Nekoliko dana nakon što su Iron Mike i Jones u Staples Centru odradili meč na osam rundi po dvije minute, 'The Real Deal' se javio preko priopćenja za medije i svog velikog rivala Tysona javno prozvao na njihov novi okršaja.

"S moje smo strane pokušali dogovoriti tu borbu, ali dobili smo samo izgovore. Sada vidim zašto je htio meč za zagrijavanje prije nego što uopće razmisli o borbi protiv mene. Roy Jones je za Mikea bio dobar lokalni protivnik, ali borba protiv mene bila bi globalni događaj i jedina koju svi žele vidjeti. Ne postoji apsolutno nikakav razlog da to ne ostvarimo. Dosta je s izgovorima, ovaj se meč mora dogoditi zbog naših ostavština. U subotu si rekao da si spreman na borbu protiv mene, stoga potpiši ugovor i uđi u ring. Svijet nas čeka, a potez je na tebi. Ja sam spreman", poručio je 58-godišnji Amerikanac.

Holyfield i Tyson dvaput su se obračunali tijekom svojih bogatih profesionalnih karijera, a četiri godine stariji 'The Real Deal' je slavio u oba susreta. Prvi puta tehničkim nokautom u meču koji se 1996. godine održao u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni, a drugi puta već iduće godine kada je na istom mjestu Iron Mike diskvalificiran nakon nezaboravnog ugriza za uho.

Kome dajete prednost u novom susretu bivših svjetskih prvaka?

Blood flows down his arm and chest as Evander Holyfield (R) has his ear examined by the ringside doctor 28 June 1997 during his WBA heavyweight championship fight against Mike Tyson at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, NV. Holyfield won by disqualification in the the third round after Tyson bit him.      AFP PHOTO/MIKE NELSON (Photo by MIKE NELSON / AFP)
MIKE NELSON / AFP
Evander Holyfield

Linker
19. travanj 2024 10:00