K1 i Boks

Tyson Fury o svom protivniku: 'On je rangiran četvrti na svijetu, što više tražite?'

Tyson Fury
 screenshot/Youtube
Tyson Fury odgovorio je na kritike javnosti po pitanju protivnika s kojim će se sučeliti sutra u Las Vegasu. Kaže kako mu je to čudno, budući da se radi o borcu rangiranom kao četvrti na svijetu i da je boljeg protivnika teško mogao dobiti.

Većina boksačkih medija i fanova kritizirala je izbor protivnika Tysona Furyja za meč koji će sutra odraditi. Prije svega se problem vidi u tome što je jako malo ljudi čulo za Otta Walina, iako se radi o neporaženom boksaču koji je u profesionalne vode ušao nakon vrlo dobre amaterske karijere. No, prvi komentar na Wallina, samo dan prije meča, Fury je dao na zanimljiv način.

"Znam da lijep i zgodan, to je dečko koji dobro izgleda, ali ja ne mogu izgubiti od nekoga tko izgleda bolje od mene", rekao je Tyson nakon što ga je The Schmo zatražio kratku najavu.

Nakon toga je ipak uspio doći do neke ozbiljnije izjave. Schmo mu je natuknuo kako Wallin nije imao wikipedia stranicu dok mu istu Tyson sam nije napravio i da se zapravo najveći problem krije u tome što njegovo ime nije bilo poznato većini boksačkih fanova. Naime, već prošlog tjedna Fury je postao usporedbu WBC i WBA ljestvica, na kojoj su njegov i idući protiv Deontaya Wildera, jednako rangirani.

"Rangiran je četvrti u svijetu, nisam mogao dobiti boljeg od toga", kratko je Fury odgovorio na to pitanje. Wallin je uistinu četvrti teškaš na WBA ljestvici. No, to je isto tako ljestvica gdje se na prvom mjestu nalazi Trevor Bryan, boksač ništa puno poznatiji od Wallina.

Kako god bilo, meč je sutra na rasporedu i Furyju bi trebao poslužiti kao posljednja provjera pred revanš s Deontayem Wilderom. Prema trenutno poznatim informacijama, on bi se trebao dogoditi početkom iduće godine.

"Mislim kako ćemo imati sjajnu priredbu. Nebitno bilo to jednu ili 12 rundi, taj tip i ja ćemo fino otplesati", dodao je još "Gipsy King".

Inače, za dva tjedna trebala bi izaći Furyjeva knjiga. Riječ je o biografiji u kojoj je otvoreno progovorio o svojoj borbi s depresijom.

Linker
22. travanj 2024 09:51