Ostalo

Komisija u Teksasu zabranila sva borilačka natjecanja do 30. travnja radi pandemije korona virusa!

Jones vs. Reyes
 screenshot/Youtube
Komisija koja regulira borilačka natjecanja u američkoj državi Teksas je odlučila zabraniti sve evente do 30. travnja. Razlog je naravno rapidno širenje korona virusa koje uzima sve veće i sve tragičnije razmjere.

Da se do daljnjeg neće održavati borilački eventi javnost su obavijestili priopćenjem. U njemu stoji da je razlog zabrane "želja da se zaštiti zdravlje i sigurnost svih onih koji su licencirani od strane Komisije, javnosti i zaposlenih u samoj Komisiji".

"Sva profesionalna i amaterska borilačka natjecanja koja regulira Komisija u Teksasu, a koja su zakazana od sada pa sve do 30. travnja su otkazana. To uključuje boksačke evente, MMA evente i mečeve prema Muay Thai pravilima", stoji u priopćenju.

UFC je upravo u Teksasu održao pretposljednji PPV event, na kojem smo pratili obračun Jona Jonesa i Dominicka Reyesa. Nakon mnogo suspektnih odluka na tom popisu borbi Komisija se našla pod udarom kritika. To je ujedno i jedna od rijetkih Komisija koja još uvijek nije usvojila nova Unificirana MMA pravila.

Ovo je samo nastavak niza otkazivanja sportskih evenata u SAD-u, ali i diljem svijeta. Jučer je među ostalima i država New York zabranila održavanje javnih okupljanja. To je problematično jer nas u travnju tamo očekuje UFC 249 i obračun Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. Ili je sada već možda bolje reći - trebao nas je očekivati jer u ovom trenutku više ništa nije sigurno.

Linker
05. svibanj 2024 20:48