UFC

Odlazak 'Conorove crne mačke': Nakon neočekivanog poraza umirovio se 'Irish Joe' Duffy

 screenshot
Nakon neočekivanog jutros doživljenog poraza, svoju MMA karijeru odlučio je zaključiti Joseph Duffy

Popularni irski MMA borac, Joseph 'Irish Joe' Duffy odlučio je završiti svoju MMA karijeru nakon neočekivanog poraza koji je jutros doživio od Joela Alvareza, na UFC Fight Night 172 priredbi održanoj na Fight Islandu. Na takvu odluku motivirao ga je poraz do kojeg je došlo nakon nevjerojatne pogreške, ali vjerojatno je bitnu ulogu odigrala i borba s ozljedama, koje su mu proteklih par godina zapravo bile najteži i najozbiljniji protivnik.

32-godišnji Duffy je u UFC pristigao 2015. godine, kao Cage Warriors prvak omjera 12-1 te u tom trenutku posljednji čovjek koji je savladao megazvijezdu Conora McGregora. Upravo na toj činjenici počela se graditi njegova UFC priča, čemu je on dodatno pridonio putem dvije impresivne pobjede u prva dva nastupa. No, onda je došao UFC 195, u siječnju 2016. godine, i njegov prvi UFC poraz, a dva mjeseca kasnije i poraz Conora McGregora od Natea Diaza. Tako je u jednom trenutku Duffy ostao bez gore spomenutog statusa, ali i bez niza neporaženosti u UFC-u.

Vratio se ipak Duffy nakon toga s nove dvije pobjede, no onda je krenulo njegovo loše razdoblje. U studenom 2017. godini poražen je nokautom od Jamesa Vicka, nakon čega je uslijedila pauza od gotovo godinu i pol dana. I dok protiv Vicka nije izgledao loše, u povratničkoj borbi protiv Marca Diakiesea bio je neprepoznatljiv. Poražen je jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon čega je uslijedila nova pauza od 16 mjeseci i nastup na Fight Islandu. Protiv Joela Alvareza bio je veliki favorit, no to nije opravdao. Sredinom prve runde krenuo je na rušenje, da bi poput nekog neiskusnog borca završio u zahvatu giljotinom te je vrlo brzo tapkao. Nedugo nakon toga ispostavit će se kako je to vjerojatno bila njegova posljednja borba.

"Hvala vam svima na porukama podrške kroz cijeli tjedan. Blagoslovljen sam svojim MMA putem i zahvalan na svakom iskustvu koje sam proživio. Cijeli kamp sam se osjećao sjajno i također sam tijekom zagrijavanja povjerovao da ću se vratiti kao stari ja. Čim sam ušao u borilište, sve se raspalo na komadiće. Mislim da je vrijeme za shvatiti kako više nemam ono što je potrebno. Čestitam Joelu Alvarezu te zahvaljujem UFC-u na svim prilikama. Jednostavno nije išlo. Ovim putem se odlučujem umiroviti kao MMA borac", napisao je Duffy na Instagramu.

Karijeru završava s omjerom od 16 pobjeda i pet poraza

Linker
28. travanj 2024 19:06