Ostalo

Hunt najavio čak šest mečeva do kraja karijere: 'Trebalo mi je neko vrijeme da prebolim UFC debakl'

Mark Hunt
 screenshot/Youtube
Mark Hunt nije se borio od prosinca 2018. godine kada je porazom od Justina Willisa zaključio ugovor s UFC-om, ali čini se da legendarni 'Super Samoan', unatoč tome što ima 46 godina, još uvijek nije završio s borilačkom karijerom.

S tri poraza u nizu i ozbiljno narušenim odnosima, Mark Hunt oprostio se od UFC-a i sada traži neka nova borilišta na kojima će moći demonstrirati svoje razorne udarce.

"Trebalo mi je neko vrijeme da prebolim UFC debakl. No, sada konačno ponovno u meni postoji strast za stvarima koje sam znao činiti. Rekao sam si da ću se, čim nestane gorak okus u ustima koji je nastao zbog UFC-a, vratiti borbama i sretan završiti karijeru s još šest nastupa", priča Hunt u razgovoru s Asian MMA portalom.

Hunt je, podsjetimo, vodio jednu dugu i napornu pravnu bitku s UFC-om kojeg je tužio za prevaru, kršenje ugovora, stjecanje bogatstva na ilegalnim radnjama te brojne propuste koji su se događali u vrijeme njegove borbe s Brockom Lesnarom na UFC 200 priredbi iz 2016. godine. Legendarni borac taj je meč prvo izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom, no onda se pokazalo da je Lesnar bio pozitivan na dopinškom testiranju pa je rezultat naknadno promijenjen u 'no contest'.

To, naravno, nije zadovoljilo Hunta koji je još uvijek uvjeren da je UFC unaprijed znao za takvu situaciju te na prevaru ostvario profit, što preko same priredbe, a što kroz 4.2 milijarde dolara vrijednu prodaju kompanije.

Ali sada je to iza Hunta koji se napokon okreće novim izazovima...

"Usput ću zaraditi nešto novca, a neću se morati brinuti oko borbe s kompanijom ili ljudima za koje radim. Brinut ću se samo oko borbe. Oko onoga što sam volio raditi. I dalje sam tu i još uvijek vjerujem da sam jedan od najboljih. Čak i s 46 godina. Osjećam da imam još dosta toga za ponuditi i drago mi je da to ne moram dati UFC-u. To mogu dati nekom drugom", poručuje Hunt.

Poruka je poslana i pitanje je vremena kada će pasti prva ponuda, a prema Markovim riječima prednost bi mogli imati oni koji će organizirati priredbe po Japanu.

"Volim Japan. Japan je jedna od država u kojima se najviše volim natjecati. Uvijek sam se smatrao Japancem koji je rođen na drugoj lokaciji. 10 godina sam se natjecao po Japanu i nadam se da ću se tamo vratiti jednog dana", zaključio je 'Super Samoan'.

Linker
26. travanj 2024 04:48