Ostalo

Novi zaokret! Ortizu vraćena pobjeda, poznati detalji slučaja: 'Oslobodila me istina'

 Osvaldo Aguilar / Mexsport / AFP
Završila je sapunica - bivši UFC-ov prvak Tito Ortiz ipak nije ostao bez pobjede koju je u prosincu prošle godine ostvario protiv Alberta Del Rija!

Tito Ortiz gušenjem je na prvom PPV programu promocije Combate Americas zaustavio bivšu kečersku zvijezdu, ali bez 21. profesionalne MMA pobjede nakratko je ostao nakon odluke Komisije u državi Teksas.

Podsjetimo, prije tri dana Ortizu je poništena pobjeda iz McAllena i rezultat preinačen u 'no decision', odnosno u borbu 'bez odluke'. U početku nismo znali koji se to razlog skriva iza tog poteza, a sumnjalo se na to da je Ortiz bio pozitivan na doping testu.

Nešto kasnije potvrđeno je da je u uzorku nekoć dominantnog UFC-ovog prvaka pronađena supstanca koja bi ga mogla diskvalificirati, ali nakon daljnje istrage utvrđeno je da je Ortizu tu supstancu propisao liječnik.

"Prikupljeni uzorak urina pokazao je supstancu koja bi ga mogla diskvalificirati. Ortiz se branio tvrdnjama kako mu je to propisao liječnik, a dok su se čekali rezultati istrage, rezultat meča je promijenjen. Naknadno je stigla potvrda da je liječnik zaista propisao tu supstancu Ortizu pa mu je tako ubrzo vraćena pobjeda", objasnili su iz nadležnog tijela.

Prema saznanjima ESPN-a, supstanca o kojoj se radilo u ovom slučaju nije utjecala na poboljšanje performansi.

"Nema se tu što reći. Istina me oslobodila. Došlo je do pogreške koja je nanijela štetu mom imenu. Želio bih se zahvaliti fanovima koji su vjerovali u mene", reakcija je Ortiza do koje je stigao MMA Fighting nedugo nakon najnovijih vijesti.

Linker
26. travanj 2024 16:34