Ostalo

(VIDEO) Demetrious Johnson i Eddie Alvarez izborili finalne borbe ONE turnira

Eddie Alvarez
 Youtube
Jučer je održan veliki "Dawn of Heroes" event ONE Championship promocije. Glavne zvijezde istog bili su Martin Nguyen, koji je obranio titulu prvaka perolake kategorije te Eddie Alvarez i Demetrious Johnson koji su izborili finala turnira lake, odnosno muha kategorije.

Glavni program ove priredbe sadržavao je šest borbi, od čega su dvije bile u muay thaiu, a četiri u MMA-u. Zanimljivo je kako se zbog te kombinacije program održao u ringu, budući da si ONE dozvoljava nemati fiksno borilište, nego i inače kombiniraju. Što se tiče muay thai borbi, sunaslovna borba priredbe bila je za titulu muha kategorije, a nju je osvojio Rodtang Jitmuangnon, savladavši dosadašnjeg prvaka Jonathana Haggetryja. U drugoj muay thai borbi, kojom je program otvoren, Rodlek P.K. Saenchaimuaythaigym savladao je Andrewa Millera iz Škotske.

Internacionalne fanove najviše je zanimalo kako će na ring reagirati dva bivša UFC prvaka, Demetrious Johnson i Eddie Alvarez u svojim drugim borbama u ovoj promociji. Obojicu je čekao nastup u polufinalnim borbama turnira svojih kategorija. Na kraju su to uspješno apsolvirali. Alvarez je inače vraćen u turnir nakon ozljede Timofeya Nastyuhina, borca koji ga je iz turnira prvobitno eliminirao.

Alvarez se borio protiv ikone ONE promocije, Eduarda Folayanga i nije imao lak posao. U početku borbe našao se u malim problemima zahvaljujući sjajnim udarcima nogama svog protivnika, no pokazao je kvalitetu u parteru, a to je nešto što od "Underground Kinga" nismo često gledali. Izborio je poziciju za gušenje s leđa i već sredinom prve runde završio borbu. U finalu ga čeka Saygid Arslanaliev.

Demetrious Johnson opravdao je status favorita protiv Tatsumitsua Wade, ali ovaj mu je pružio jako dobar otpor. Nije "Mighty Mouse" izgledao kao u nekim svojim najboljim UFC borbama, ali je ipak napravio dovoljno za pobjedu. U finalu će čekati Danny Kingad i to bi mogla biti sjajna borba, jer Filipinac je sve do sada impresionirao. On u svojoj profesionalnoj karijeri do sada ima omjer od 13 pobjeda i jednog poraza.

Glavna borba priredbe pripala je borbi za titulu perolake kategorije, koju je Martin Nguyen uspješno obranio protiv Koyomi Matsushime tehnički nokautom u drugoj rundi. Ispod teksta pogledajte odličan video pregled cijelog glavnog programa.

Linker
26. travanj 2024 17:03