Ostalo

(VIDEO) Kreće PFL doigravanje, osam velteraša i četiri borkinje traže mjesta u borbi za milijun dolara

Magomed Magomedkerimov vs. Chris Curtis
 PFL
Nakon šest uvodnih priredbi održanih tijekom ljetnih mjeseci, Professional Fighters League promocija kreće s doigravanjima druge sezone, odnosno s tri priredbe na kojima će broj od 40 boraca i četiri borkinje biti smanjen na deset finalista i dvije finalistice. Oni će se posljednjeg dana ove godine boriti za glavnu nagradu u iznosu od milijun dolara koji će pripasti pobjedniku svake kategorije.

Sedma priredba druge sezone donosi polufinalne borbe ženske lake kategorije, ali i četvrtfinala, a nakon toga i polufinala turnira u muškom velteru. Sistem održavanja turnira je vrlo zanimljiv i već prošla sezona donijela je veliku dozu uzbuđenja. Ovog puta očekuje se da sve to izgleda još bolje i atraktivnije.

Polufinala ženske lake kategorije po mnogima bi trebala biti formalnost, odnosno ono što se potrebno dogoditi prije velikog finala između dvostruke zlatne američke olimpijke, Kayle Harrison i Sarah Kaufman. Kaufman je preko svoja prva dva nastupa osigurala poziciju prve nositeljice turnira i u polufinalu će se boriti protiv četvrte. To je Larissa Pacheco. Što se tiče Kayle Harrison, ona se trebala boriti protiv Gene Fabian, no jučer je došlo do promjene protivnice. Fabian nije zadovoljila na vaganju i umjesto nje uskače Bobbi-Jo Dalziel. Ona je u prvom kolu savladala upravo Fabian, no iz turnira ju je eliminirao poraz od Pacheco. Ipak, ostala joj je pozicija prve rezerve, preko koje sad uskače u turnir.

PFL

Puno više uzbuđenja trebao bi ponuditi turnir u muškom velteru, budući da će tamo za mjesto u finalu trebati ostvariti dvije pobjede. Četvrtfinala se održava po pravilima dvije runde po pet minuta, a samo otprilike dva sata nakon toga, pobjednici će morati biti spremni na još tri puta po pet minuta borbe.

Kroz prve dvije borbe, mjesto prvopostavljenog borca osigurao je Glaico Franca, a polufinale će tražiti preko svog brazilskog sunarodnjaka Andrea Fialha. Tamo će pobjednik ove borbe ići na boljeg iz ogleda Johna Howarda i Davida Michauda. S druge strane ždrijeba najveći favorit je prošlosezonski pobjednik, Magomed Magomedkerimov. On kao drugopostavljeni borac ide na vrlo atraktivnog Chrisa Curtisa, dok se s druge strane polufinalnog para nalaze Sadibou Sy i Ray Cooper III.

PFL

Prošla sezona pokazala je kako se nikoga ne smije otpisati. Najbolji primjer je Josh Copeland koji je to teškaškog finala došao s osme pozicije. PFL je sjajno pogodio odabirom sistema turnira i vjeruju kako će se to potvrditi ovom sezonom.

Drugi turnir, na kojem će nastupiti borci perolake i lake kategorije, održava se već u četvrtak 17. listopada, dok se onaj u teškoj kategoriji, na kojem pratimo Satoshija Ishiija, a možda i Antu Deliju, održava posljednjeg dana ovog mjeseca.

Linker
26. travanj 2024 08:18