Ostalo

(VIDEO) One Championship Century: La Nsang nokautirao Veru u ludoj borbi, pobjede Aokija, Bibiana i Petrosyana

Aung La Nsang
 screenshot/ONE
Drugi dio stote priredbe ONE Championshipa ponudio je možda i veću dozu uzbuđenja od onog prvog, uz čak četiri borbe za pojas prvaka, nastup uvijek sjajnog Shinye Aokija te debi borbu Arjana Bhullara.

O prvom dijelu ONE-ove jubilarne stote priredbe već smo pisali, a svakako vrijedi napomenuti kako drugi dio kvalitetom nije niti malo zaostajao. Zapravo, mnogi bi rekli da je ponudio i više uzbuđenja. Sve je predvodio uvodni program na kojem su se nalazile međusobne borbe Shooto i Pancrase boraca, dok je "main card" sadržavao šest borbi.

Glavna je bila ona u kojoj su se za titulu poluteške kategorije susreli dvostruki ONE prvak, Aung La Nsang i prvak teške kategorije Brandon Vera. Nakon nešto više od osam minuta bespoštednih razmjena udaraca, Nsang je upisao pobjedu nokautom. Burmansko-američki borac, koji inače dolazi iz Hard Knocks 365 dvorane Henryja Hoofta, tako nastavlja svoju impresivnu seriju. On je trenutno borac kojeg fanovi najviše žele vidjeti u UFC-u, no čini se kako je tako što teško moguće. Naime, ONE ga gotovo sigurno plaća "šampionski", što u UFC-u odmah u startu sigurno ne bi mogao dobiti.

Svoju treću borbu za redom i četvrtu ukupno odradili su Bibiano Fernandes i Kevin Bellington. Nakon što je Fernandes svom protivniku titulu preoteo nakon diskvalifikacije, bilo je jasno kako će doći do ovog okršaja u kojem će to morati potvrditi na pravi način. To je Brazilac i uspio tako što je borbu završio gušenjem pred kraj druge runde.

Rodtang Jitmuangnon obranio je muay thai pojas muha kategorije pobjedom nad Walterom Goncalvesom.

Veliku titulu osvojio je Giorgio Petrosyan. Po mnogima najbolji kickboksač u povijesti opravdao je status favorita velikog kickboxing turnira lake kategorije. Od početnih osam boraca upravo on je onaj koji je došao do kraja i to tako da je u finalu savladao Sammyja Sanu. Time je osvojio titulu i milijun dolara, no ostat će ovaj njegov trijumf u sjeni po mnogima zakulisnih igara. Naime, Talijan je već u prvom kolu sudačkom odlukom eliminiran od Phetmorakota Petchyindeea, da bi idući dan ONE poništio tu borbu i zatražio ponavljanje. Razlog su pronašli u ilegalnom klinču. Petrosyan je u ponovljenom meču posao odradio puno bolje te je došao do pobjede koja ga je usmjerila prema ovog trijumfu.

Svoj novi nastup upisao je sad već legendarni te i dalje nevjerojatno aktivni Shinya Aoki. On je d'arce gušenjem riješio problem imena Honorio Banario već u prvoj minuti borbe.

Glavni program otvorio je debi u promociji za donedavnog UFC borca, Arjana Bhullara. On je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Maura Cerillija iz Italije.

One Championship Century - Part 2 rezultati

Myanmar Aung La Nsang (c)def.United States Brandon VeraTKO (udarci)R23:23
Brazil Bibiano Fernandes (c)def.Philippines Kevin BelingonPrisiljavanje ne predaju (RNC)R22:16
Thailand Rodtang Jitmuangnon (c)def.Brazil Walter GoncalvesPodijeljena sudačka odluka
Italy Giorgio Petrosyandef.France Samy SanaJednoglasna sudačka odluka
Japan Shinya Aokidef.Philippines Honorio BanarioPrisiljavanje ne predaju (D’arce)R10:54
Canada Arjan Bhullardef.Italy Mauro CerilliJednoglasna sudačka odluka
Linker
26. travanj 2024 18:07