Ostalo

(VIDEO) Pogledajte kako je izgledao možda i najluđi okršaj u povijesti legendarnog Pridea!

Don Frye i Yoshihiro Takayama
 Screenshot (YouTube, UFC)
Možda nije najbolja, niti tehnički savršena, ali borba između Dona Fryja i Yoshihira Takayame definitivno je jedna od najluđih u povijesti legendarnog PRIDE Fighting Championshipa.

Prošlo je točno 13 godina od Pride 34 priredbe, posljednje koju je organizirala legendarna japanska promocija, a UFC nas je tom prigodom odlučio podsjetiti na jedan ludi meč koji se održao u Saitama Super Areni.

UFC, doduše, nije izabrao meč s Pridea 34, već jedan koji se odvio pet godina ranije (2002.) na Pride 21 priredbi. Riječ je o nezaboravnom susretu u kojem su srce u ringu ostavili Don Frye i njegov suparnik Yoshihiro Takayama.

Fry je u taj dvoboj ušao s impresivnih 14-1 i nedugo nakon što je pobijedio Kena Shamrocka, dok je slavnom japanskom kečeru to bila četvrta profesionalna borba, ali i ona po kojoj ga je svijet MMA-a najviše zapamtio.

Nije bila nikakva tajna da je dvostruki osvajač legendarnih UFC-ovih turnira (UFC 8 i Ultimate Ultimate 1996) bio veliki favorit protiv borca koji je MMA karijeru okončao s (0-5), ali vjerojatno je mnoge tada iznenadio otpor koji je Takayama priuštio te večeri u ringu.

Kako je to izgledalo prisjetite se pogledom na snimku koju prenosimo u nastavku članka:

Linker
26. travanj 2024 23:34