Regija

Otputovao na sparinge: 'Savage' pomaže Crnogorcu Prašoviću u pripremama za najbitniji meč karijere!

Umjesto na meč u Milano, hrvatski boksački profesionalac Alen Babić je otputovao u Crnu Goru gdje će narednih nekoliko tjedana provesti pomagajući crnogorskom boksaču Dilanu Prašoviću u pripremama za vrlo bitan meč koji slijedi krajem mjeseca.

25-godišnji Prašović boksa u "cruiser" kategoriji, a ispred njega je nakon 13 profesionalnih pobjeda najbitniji meč u dosadašnjoj karijeri. Upravo zato je kao sparing partnera doveo hrvatskog profesionalca, koji će mu pomagati da se što bolje pripremi za ono što slijedi.

Prašovića na meču, koji se održava 27. ožujka u Budvi, čeka bosanskohercegovački profesionalac Edin Puhalo. Dvoboj će odlučiti o idućem izazivaču za pojas svjetskog prvaka u "cruiser" kategoriji prema WBO federaciji.

Babić nam je u kratkom razgovoru rekao da su ga sjajno primili u Crnoj Gori, točnije u Herceg Novom gdje odsjeda i trenira, i da planira ostati minimalno dva tjedna na sparinzima s Prašovićem.

Prašovićev protivnik je neporaženi bosanskohercegovački profesionalac Edin Puhalo. Puhalo ima 19-0 uz iz impresivnih 18 nokauta. Trenutačno je 64. boksač svijeta prema uglednom BoxRecu. Prasović je 12 mjesta bolji i drži 52. poziciju.

Iako je zasigurno nezadovoljan radi otkazivanja 4. meča u profi karijeri radi korona virusa, Babić je iskoristio "rupu" u rasporedu da bi odradio još jedan pripremni trening kamp. Podsjećamo, kako je upravo na taj način i stigao do ugovora s Dilianom Whyteom i Matchroom Boxingom.

Linker
02. svibanj 2024 02:02