Regija

Andi Vrtačić: 'Tražim nokaut od prve sekunde, a sva trojica iz Trojana možemo do kraja'

Andi Vrtačić
 Fight Site
Andi Vrtačić ovog će vikenda tražiti svoje mjesto u finalu FNC Armagedon turnira

Impresivnom nokautom pobjedom protiv Đorđa Bukvića, Andi Vrtačić startao je svoj nastup na FNC Armagedon turniru srednje kategorije te je potvrdio zašto ga se od početka smatra jednim od favorita. Uostalom, od bivšeg FFC kickboxing prvaka se to svakako očekuje, prije svega zbog svih vještina koje posjeduje, ali i zbog samog iskustva koje je kroz godine skupio.

No, kako je to bilo startati u turnir na takav način te ostvariti možda i najljepši nokaut prvog kola? Naravno, kažemo možda jer sve je to subjektivna stvar promatrača, budući da isto možemo reći za nokaute Jakoba Kosića, kao i Andijevog timskog kolege, Ivana Bilića.

"Zadovoljan sam načinom na koji sam došao do nokauta jer se radilo o atraktivnom potezu, a uvijek mi je cilj težiti atraktivnosti. Cjelokupna izvedba nije bila kao što sam si zamislio i moglo je to puno bolje, ali neću se žaliti jer je na kraju sve ispalo kako treba", rekao nam je Andi, koji je spomenutu pobjedu upisao kružnim udarcem šakom.

Uspio je Andi zadržati tu prvu borbu na nogama, što mu je svakako bio cilj, a vjerojatno će i ostati. Kako u ovom turniru, tako i u većini njegove buduće MMA karijere.

"Nije tajna da ću probati borbu zadržati na nogama jer ipak je to moja baza i tu sam najbolji. Isto tako, moj idući protivnik će sigurno borbu pokušati prenijeti u parter. Vidjet ćemo koji će stil prevladati", najavio je iduću borbu u kojoj će mu protivnik biti Milan Filipović, vrlo snažan borac iz Srbije, koji je također u prvom nastupu bio impresivan:

"Filipović je odličan i fizički izuzetno snažan borac. Kao što svakoga shvaćam ozbiljno, tako ću i njega. Ulazim u borbu s maksimalnim fokusom. Bit će to pravi sudar stilova, a ja od prve sekunde ulazim s namjerom da ga nokautiram."

Pulski Trojan je u prvom kolu imao četiri borca, a trojica su i dalje u turniru. Osim Andija u srednjoj, u velter kategoriji je to Ivan Bilić, dok će Danijel Bažant pokušati doći do titule FNC Armagedon prvaka u perolakoj kategoriji. Mogu li svi do kraja?

"Naravno da mislim da sva trojica možemo do kraja i da možemo kao klub osvojiti tri FNC Armagedon titule. Da tako ne razmišljam ne bih se niti borio, jednako kao moji kolege Bilić i Bažant", pun samopouzdanja, ali i vjere u rad tima najavio je Andi.

Što se tiče samog turnira i organizacije, pohvala nije nedostajalo.

"Sve je u turniru na visokom nivou, cijela organizacija i produkcija. Svaka čast cijelom FNC-u i Armagedon timu jer rade odličan posao za sve nas borce. Kvaliteta borbi me najviše oduševila jer su svi imali vrhunske nastupe i pokazali su koliko je MMA u regiji posljednjih godina napredovao te otišao par stepenica gore", dodao je.

U drugom polufinalu srednje kategorije sastaju se dva zagrebačka borca, Đani Barbir i Stanislav Krofak.

Linker
18. travanj 2024 20:18