Regija

Ivan Zidar pobijedio na GMC 20 eventu u Berlinu, Luka Sumić poražen

Oscar Nave vs. Ivan Zidar
Ivan Zidar došao je do svoje treće pobjede u nizu i ukupno pete u profesionalnoj MMA karijeri. On je na GMC 20 priredbi u Berlinu savladao Oscara Navea, Portugalca koji živi i trenira u Njemačkoj. Nažalost, Ivanov sugrađanin Luka Sumić poražen je prekidom početkom druge runde od domaćeg borca Floriana Kopieca.

Zidar je cijelu borbu dominirao i dva puta je Oscara Navea udarcima slao na pod, no nije uspio završiti borbu. Sam je otkrio kako je dao sve od sebe da to napravi i da njegova pobjeda bude još uvjerljivija, no u tome nije uspio. Otkrio je i kako se pune dvije runde borio sa slomljenim rebrom, što mu je otežalo posao, no niti u jednom trenutku nije imao namjeru odustati. 27-godišnjak iz Osijeka cijelu je borbu dominirao.

Pobjedu je uzeo jednoglasnom odlukom po mišljenju sva tri suca pokraj kaveza. To je Ivanu bila treća pobjeda u nizu, čime svoj profesionalni omjer dovodi na pet pobjeda i dva poraza. Iz ta dva poraza izvukao je zlata vrijedno iskustvo i sad svakim nastupom izgleda sve bolje. Ovaj hrvatski borac bantam kategorije itekako ima što ponuditi i do kraja godine mogla bi ga dočekati neka više nego zanimljiva borba u nekoj od jačih europskih promocija.

Pobjedom svog borca pohvalio se i veliki švedski Allstars MMA tim, glavnog trenera Andreasa Michaela.

Linker
22. travanj 2024 14:29